View Single Post
Old 12 Aug 2012, 20:15   #14
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Twinsen:
Ok, dar unde e comentariul tau despre film?
uite-l:
puteam sa jur ca vei propune un film dintr-o astfel de zona tematica, fiindca, T, nu-i asa, ai o slabiciune pentru dramele adolescentine, filmele cu si despre copii..

intr-adevar, principala calitate a filmului o reprezinta interpretarea celor trei copii actori si cu o oarecare uimire am descoperit un triunghi amoros destul de timpuriu, dar nu vulgar, ca-n filmul acela mexican propus de mine (cum au apreciat unii), ci o relatie izvorata mai ales din nevoia de acceptare, acel gen de prietenii pe care numai copiii stiu sa le lege, indiferent de ceea ce spun sau cred oamenii mari. cei doi baieti, Machuca si Infante, sunt diferiti ca structura interioara si sunt exponentii in miniatura a claselor sociale din care provin. prin intermediul relatiei lor, suntem martorii unor scene care ne arata atat depravarea si ipocrizia clasei burgheze care se afla in pericol de a pierde puterea, cat si amploarea pe care o luase comunismul, ideologia marxist-leninista, in acea perioada, a anilor 70, cand America de Sud era dominata de cultul personalitatii lui Fidel Castro si ceea ce a insemnat dictatura comunista in Cuba. inteligenta, slabiciunile, frivolitatea,teribilismul varstei ,forta fizica ca autoaparare,gelozia,complicitatea, penuria de alimente, violenta fizica si verbala,incapacitatea unui sistem educational de a face fata noilor vremuri, toate aceste ingrediente definesc compozitia epica a filmului, definesc personajele,clasele sociale din care provin si conflctele: intre slabi si puternici, intre inteligenta si forta pumnului, intre ideologii, intre bogati si saraci, intre femei si barbati, intre adolescentii care vor sa-si marcheze teritoriul si sa-si impuna personalitatea.
si acum sa dau votul: THUMBS UP. mi-a placut mult de tot scena aceea de la final, cand baiatul bogat s-a salvat folosindu-se de acele simboluri ale bogatiei si consumului capitalist, pe care le destesta (fiindca stia cum erau obtinute).
in film a fost spus a un moment dat un mare adevar: bogatii intotdeauna isi mostenesc averile, iar marea bogatie castigata de saraci este educatia.

Last edited by rvn : 12 Aug 2012 at 21:31.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif