View Single Post
Old 11 Aug 2012, 09:56   #11
robertsandu
Veteran

robertsandu

Originally Posted by Twinsen:
Eu unul nu stiam nimic despre conflictul social si militar din Chile inainte sa vad Machuca. Filmul asta a facut insa ceva mai important decat sa-mi descrie conflictul: mi-a aratat cum sunt oamenii din Chile si m-am atasat de ei, iar indirect am inteles si sursa problemelor.

Este valabil și pentru mine. Poate că există mici imperfecțiuni în Machuka, dar pot spune că descrie cu succes o perioadă agitată din istoria acelei țări. Și asta contează cel mai mult până la urmă, din punctul meu de vedere. Povestea este dramatică, bine redată, personajele sunt foarte profunde, iar o mare parte din secvențele la care participă sunt savuroase. Cel puțin pentru mine este un film de minimum 9.

Știam oarecum indirect de lovitura de stat din 1973, cea care "l-a produs" pe tiranul Pinochet, din acele interviuri celebre Frost/Nixon - pentru că CIA-ul american a jucat un rol important în prăbușirea regimului Allende. Dar nu știam natura exactă a conflictului. Pot spune că pelicula lui Wood a mai lămurit lucrurile pentru mine. Iar asta nu-i puțin lucru. Machuca este acel gen de film pe care nu trebuie să-l descoși din punct de vedere tehnic, al modului în care este construit. It's all about the story. Și da, cred că povestea este foarte interesantă de la început și până la final.

Last edited by robertsandu : 11 Aug 2012 at 11:46.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif