View Single Post
Old 03 Aug 2012, 17:52   #651
sergiuseling
Guru

sergiuseling

Originally Posted by paul_aramis:
sergiu, cifrele pe care le dai tu sunt corecte (atât cât pot fi) cu amendamentele că ele nu includ cetățenii români care la data respectivului referendum nu erau pe teritoriul României. pentru 2011 recenzorii au identificat un număr de 910,000 persoane în această categorie, număr care nu se regăsește în cele 19 milioane. cei 910,000 sunt însă doar cei care mai au pe cineva acasă (adică la fostul lor domiciliu) și care au ales să îi declare. pentru cei care au plecat cu toată familia (și se estimează o migrație externă de cca. 3 milioane de români după 1990; cum am zis anterior, 13 persoane în cazul meu), nu mai are cine să facă această declarare a lor și nu au cum să fie cuprinși în evidență.
la fel cu medicii de familie, eu am cerut să fiu scos din evidența medicului (primind și hârtia doveditoare) și nu m-am mai înscris la altul, chiar și pe timpul în care eram în țară. pur și simplu am ales să mă folosesc de serviciile medicale private (pe principiul dai un ban dar stai în față: decât să mă duc la un medic de familie unde să nu plătesc dar să stau 2 ore la rând pentru o rețetă gratuită de piramidon, am preferat să mă duc la o clinică privată unde să fiu consultat pe loc)

Din câte știu eu recenzorii trebuiau să vorbească cu vecinii, iar mai apoi să colaboreze cu primăriile în cazul că nu răspunde nimeni la un apartament. Dar îți spun sigur mulți plecați nici măcar nu s-au sinchisit să-și schimbe actele și au fost recenzați ca și cum ar locui în România, doar că sunt puțin plecați. (chiar m-aș mira să fim 19 milioane care să stăm în România)

Dacă v-ați mutat cu tot ar trebui să apăreți în alte date statistice. N-ar mai trebui să apăreți pe listele electorale din România. (sigur aveți drept de vot, dar să apăreți pe listele ambasadelor)

Pe de altă parte chiar și fără exodul masiv de oameni tot era mult în scădere poulația. Mă uit la statistica noilor născuți. Până la revoluție se nășteau constant peste 300.000 de nou născuți, media lejer peste 350 de mii, iar după media e cam pe la 220 de mii (anul trecut parcă chiar sub 200.000)
Deci în 22 de ani doar deficitul de natalitate comparat cu ce era înainte pare a fi în jur de 2,5 milioane.

Sigur pe vremea aia populația creștea și era pe la 23 de milioane. Dacă scădem 2,5 milioane de nenăscuți dă cam 20,5. Sigur mai sunt și alte criterii, poate nu se moare la fel de rapid, dar mai mult de 21 n-avem cum să fim cu toți cei din străinătate. Nașterile din ultimii 18 ani sunt și ele spre 4 milioane. Așa că diferența, cei care ar avea drept de vot e pe la 17 milioane nu la 18,3.
sergiuseling is offline   Reply With Quote sendpm.gif