sergiu, cifrele pe care le dai tu sunt corecte (atât cât pot fi) cu amendamentele că ele nu includ cetățenii români care la data respectivului referendum nu erau pe teritoriul României. pentru 2011 recenzorii au identificat un număr de 910,000 persoane în această categorie, număr care nu se regăsește în cele 19 milioane. cei 910,000 sunt însă doar cei care mai au pe cineva acasă (adică la fostul lor domiciliu) și care au ales să îi declare. pentru cei care au plecat cu toată familia (și se estimează o migrație externă de cca. 3 milioane de români după 1990; cum am zis anterior, 13 persoane în cazul meu), nu mai are cine să facă această declarare a lor și nu au cum să fie cuprinși în evidență.
la fel cu medicii de familie, eu am cerut să fiu scos din evidența medicului (primind și hârtia doveditoare) și nu m-am mai înscris la altul, chiar și pe timpul în care eram în țară. pur și simplu am ales să mă folosesc de serviciile medicale private (pe principiul dai un ban dar stai în față: decât să mă duc la un medic de familie unde să nu plătesc dar să stau 2 ore la rând pentru o rețetă gratuită de piramidon, am preferat să mă duc la o clinică privată unde să fiu consultat pe loc)
Originally Posted by Redy:
amendamentul (care?) e clar când refuzi să vezi evidența. cum ziceam impui prune prin derogare de la mere, când de fapt tu (ar trebuie să) te referi la pere.
dar pentru că văd că te încurci în atâtea fructe, o să refac exemplul, să fie mai simplu:
Legea merelor:
Ca să fie declarați culegători fruntași, Ana și George trebuie să îndeplinească următoarele cerințe.
Art. 1 - Ana trebuie să culeagă 3 mere
Art. 2 - George trebuie să culeagă 3 mere
Lege de modificare:
Art 2 din legea merelor va avea următorul conținut:
Art. 2 Prin derogare de la articolul 1 din legea merelor, George va trebuie să culeagă doar 2 mere.
unde
Ana - cvorum pentru validarea referendumului
George - demiterea președintelui
x mere - numărul de mere pe care trebuie să îl aibă Ana sau George.
Concluzia CCR, chemată să-și dea cu părerea: George va culege doar 2 mere. Ana nu trebuie să culeagă mere.