View Single Post
Old 03 Aug 2012, 16:29   #639
Redy
Guru

Redy

Originally Posted by paul_aramis:
toată argumentaţia ta, băi şoboanule, e un rahat: nu a fost impus nici un prag, nu acum. mai zic odată, poate mintea ta de pitecantrop politic sugător la ţeava psd pricepe: pragul electoral de 50% plus unu necesar pentru validarea referendumului a fost adoptat în 2000, prin Legea 3. de la data publicării legii în Monitorul oficial şi până astăzi, 3 august 2012, acest prag electoral nu a fost modificat. niciodată. singura modificare adusă, dar nu pragului electoral în sine, a fost în 2009 când baza de aplicare a fost modificată de la "listele electorale" la "listele electorale permanente"

Iti aduc aminte ce ai scris ca vad ca acum te-ai mutat pe o alta discutie. Amendamentul respectiv e destul de clar deci ce explicatii mai cauti de la mine ? Acel amendament a modificat modul in care s-au facut alegerile din 2007, pragul nu a mai existat . Demiterea din 2012 nu s-a facut dupa aceleasi reguli ca in 2007 pentru ca altfel Base ar fi fost pe mare printre berbecuti ca sa nu faca parnaie aici. Nu se joaca dupa aceleasi reguli ca in 2007 pentru ca CCR s-a facut scut in fata lui Base recomandand acel prag lasand insa votul majoritatii celor prezenti la vot sa decida rezultatul.

Termina cu merele tale tampite. Doar pentru ca afirmi ca exemplul tau e bun nu inseamna ca si e, nu e, e o prostie. Nu eu am spus ca derogarea inseamna Costel are prune, tu ai spus-o. Daca tu nu vezi legatura dintre articulul respectiv care a fost derogat in schimbare, si restul amendamentului atunci nu am eu ce sa iti explic pentru ca mi-as bate gura degeaba.

Vad ca ti-ai moderat tonul, e un pas in directia buna. Iti mai va lua pana te vei opri in a insista ca ai dreptate doar pentru ca zici tu dar legile, deciziile si faptele reale sunt destul de clare. Ignorarea sau ocolirea lor cum o faci tu nu poate sa te duca prea departe. Exista armate de prosti care pun botul dar nu eu.

Tin sa iti aduc aminte ca am discutat de prag in comparatie cu referendumul din 2007 si impunerea/recomandarea lui acum fata de modul cum a fost stabilit rezultatul in 2007. Nu imi baga cuvinte in gura pe care nu le-am rostit.

Originally Posted by sergiuseling:

Dar pe de altă parte populația e clar în scădere, numai vedeți populația stabilă de la ultimele 3 recensăminte:
recensământ 2011 19.042.936
recensământ 2002 21.698.181
recensământ 1992 22.810.035

Așa că cele 18,3 milioane pe liste e cam mult.
Pe de altă parte nu cred că se va asigura cvorumul de peste 50% nici cu noile liste. Dar să aflăm câți suntem nu mi se pare a fi o așa mare pierdere de vreme, chiar e util.

Exact, numerle alea sunt o realitate pe care aramis o ducea in numaratori aberante si coordonate de "bunicuta". Orice s-ar intampla, daca se ajunge la concluzia ca va fi la final 49%, numerele alea sunt mult mai mici in realitate. Lucru recunoscut de CCR intr-o decizie luata chiar de ei. Impunerea pragului prin spre deosebire de 2007, stiind ca numerele sunt inexacte, a fost doar un truc politic a unei institutii corupte din punct de vedere moral.

Ca va iesi peste sau nu fiecare poate avea o parere pro sau contra. Eu zic ca sare de 50% si ramane de vazut dar sa negi ca populatia este in scadere, din multi factori, este de domeniul dementei.

Last edited by Redy : 03 Aug 2012 at 16:42.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif