Violenta,ca si in Portocala Mecanica a lui Kubrick (ca alt exemplu mai bun de atat nu stiu sa dau la capitolul asta) e justificata.Iar daca un regizor poate sa si-o justifice,filmul poate sa fie numai violenta.Ti s-a parut ca e gratuita,sau te-a deranjat numai abundenta ei?
Da,se tot repeta si se tot repeta,deoarece Noe vrea sa-si sublinieze punctul de vedere.Si daca tu crezi ca filmul e doar despre droguri,violenta,etc.,te inseli.Enter The Void nu e numai un film despre vicii,ci si despre reincarnarea sufletului,dragostea fata de familie si mai ales,tema in jurul careia se invarte filmul,moartea.
In legatura cu ce-ai zis,ca spectatorul intra in depresie,daca nu sunt pauze de chestii triste,na,e stilul lui.Si nu cred ca o face numai din pura placere de a soca,sau pentru a reda realitatea intr-un mod autentic.Cred ca le combina,combinatie care are succes nu numai la el,ci si la Haneke,Seidl si multi altii.Haneke si-a pus intrebarea asta odata "Why do I rape the viewer?",cu legatura la film,ca fiecare film il manipuleaza pe spectator si punctul sau de vedere,astfel violandu-l mental.
In the event that you find some certain sequences or ideas confusing,please bare in mind,that this is your fault,not ours.You will need to see the picture again and again,until you understand everything.Turn.
Last edited by marcusARCUS : 03 Aug 2012 at 14:17.
|