View Single Post
Old 03 Aug 2012, 12:20   #2
robertsandu
Veteran

robertsandu

Eu l-am văzut acum câteva zile. Să încep cu aspectele negative. Enter the Void mi s-a părut puțin cam lung și foarte obositor de urmărit după prima jumătate de oră. Sunt câteva secvențe care se repetă des la intervale scurte de timp (evident că scenele respective sunt de-o violență extremă).

Deocamdată nu știu dacă filmele lui Gaspar Noé sunt violente pentru că regizorul dorește să prezinte anumite întâmplări tragice așa cum se întâmplă ele în lumea reală (nedisimulate dacă vreți) sau sunt violente pentru că pur și simplu tipul ăsta simte o nevoie nestăvilită de a șoca audiența. Aici vă las pe voi să decideți.

Nu pot însă să nu remarc totuși că pelicula este minunat filmată. Mișcările de cameră sunt superbe, iar trecerile de la o secvență la alta sunt deosebite. La nivel tehnico-artistic filmul stă foarte bine. Însă nu prea pot spune același lucru și de nivelul narativ. După primele 20-30 de minute din film, avem parte de un colaj de amintiri dureroase, scene de sex la comandă, violență extremă și tras pe nas (+ alte tehnici de a băga droguri în organism). Care se tot repetă, și repetă, și repetă...

La 161 de minute, este prea multă violență în acest film. Cred că se cuveneau niște perioade de respiro printre toate acele orori, altminteri cade omul în depresie. Enter the Void asaltează privitorul într-un mod destul de brutal. Și ăsta este întotdeauna un risc. O editare ceva mai selectivă nu ar fi stricat zic eu. La avataje trec și coerența poveștii, care, în mod surprinzător, nu a avut prea mult de suferit, așa cum m-aș fi așteptat de la un film axat prepoderent pe efecte vizuale.

Una peste alta, Thumbs Up.

Last edited by robertsandu : 03 Aug 2012 at 13:04.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif