View Single Post
Old 28 Jul 2012, 23:17   #29
Redy
Guru

Redy

Un film ok si foarte putin mai mult decat atat, Bane in special. Toate elementele sunt acolo, aceleasi pe care le are Nolan insa de data asta scenariul si scenele au fost un pic prea incoerente.

Actorii au fost la inaltime si mi-a placut in special cum a fost interpretat Bane. L-au facut sa para mult mai mare decat Batman si cand Batman incasa pumni cu caruta (se vede si din trailer) parca iti parea rau de Bruce. Lovea cu o putere si o siguranta incredibila. Un villan impunator. Nolan i-a nimerit tonul iar Tom Hardy l-a jucat excelent.

Cred ca a fost o incheiere decenta a trilogiei si a personajului dar faptul ca trebuiau sa incheie povestea a fortat filmul sa fie prea aglomerat iar ca efect a fost saritul putin cam aiurea dintr-o scena in alta. Cred ca exista material pentru doua filme aici dar nu cred ca Nolan vroia sa o lungeasca mai mult.

Spre deosebire de TDK, Gotham nu exista ca personaj ci doar ca locatie, totul fiind in mana eroului, lucru care submineaza mesajul filmului si a tot ce a inseamnat Batman. Cuvintele spuse spre final au o incarcatura cu atat mai mica cu cat Gotham nu a existat.

In finalul filmului (nu voi da spoilere) am simtit cum producatorii ii sufla in ceafa lui Nolan si in scenele de final daca ar fi taiat 2-3 secunde ar fi fost ceva similar cu Inception si ar fi fost mult mai bine.

Coloana sonora a fost ok dar inselatoare in acelasi timp. Erau momente si scene in care nu se intampla nimic si muzica era atat de tare si fortata ca sa te faca sa treci prin scena respectiva si sa o "induri". Imi plac cateva parti din soundtrack, bucata mea prefera este tema lui Bane, Gotham's Reckoning. Apropo, am spus cat de reusit a fost Bane ? Poate cea mai buna parte din film.

TDK a beneficiat de faptul ca Jokerul nu trebuia sa isi justifice extrem de mult actiunile insa aici Bane a trebuit sa o faca si nu a rezonat cum trebuie cu mine. Am inteles de unde provine si cine e dar pare ca Gotham nu a existat deloc cum am zis si mai sus. Asadar nu s-a vazut efectul pe care Bane l-a avut asupra orasului decat printr-un personaj irelevant si destul de stupid, in afara de evidentele schimbari.

Bane mi s-a parut un erou negativ mult mai periculos decat Jokerul insa TDK a fost un film mai coerent si mai inchegat decat TDKR.

Daca ar fi sa notez eroii negativi, pe Batman si filmul ar fi cam asa:

Batman Begins:
Scarecrow/Ra`s: B
Batman: A+
Filmul: A

TDK:
Joker: A+
Batman: B+
Filmul: A+

TDKR:
Bane: A
Batman: A-
Filmul: B+
Filmul ca sfarsit de trilogie: A-

Numerele pot starni razboaie asa ca am preferat sa merge pe mana literelor.

TDK ramane filmul meu preferat din aceasta serie. Bane mi s-a parut cel mai impunator si l-as pune chiar pe aceasi pozitie cu Jokerul fiind personaje total diferite. Jokerul nu la fel de periculos dar mai "intelectual". Jokerul este de fapt imaginea in oglinda a lui Batman insa de cealalta parte, lucru care a fost mai atragator la acel personaj. Bane is the man with the "plane".

PS: Cand o sa imi iau un poster din TDKR sper sa pun mana pe cel cu Bane. Bane fucking ruled !!

Last edited by Redy : 29 Jul 2012 at 00:13.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif