View Single Post
Old 27 Jul 2012, 15:39   #470
Redy
Guru

Redy

Asta e, eu nu sunt nici prost si nici sclav si nu e un lucru temporar, nu. M-ai vazut pe mine venind aici cu pretentii ca Ponta e cel mai bun prim ministru si ca Antonescu e cel mai bun presedinte de tara ? TU ai fost acela cu asemenea pretentii. Deci intre noi, chiar dupa alegerile astea, nu exista o diferenta temorara ci una permanenta.

Dar daca tot ti-ai facut cunoscuta simpatia pentru cel mai bun presedinte al Romaniei, Basescu, ia spune-mi care ti se pare cel mai bun prim ministru al Romaniei de pana acum, si de ce. Vei realiza, daca vei gandi si nu ai doar interese meschine aici pe forum sa realizezi ca te-ai subscris unei singure parti si daca nu ai realizat pana acum NIMENI nu este atat de simplu. Chiar daca as rezona cu un mesaj de a scoate din mizerie oameni care acum se nasc la sate NU inseamna ca rezonez cu tot ce spune Costel care vrea acelasi lucrul. Rareori ma gasesc de aceasi parte a "baricadei" ideologice pentru ca subiectele sunt diverse. Cine se aseaza numai de o parte o face fie din interes financiar fie pentru ca refuza sa gandeasca si prefera sa urmeze.

Originally Posted by Twinsen:
Vezi tu, Redy alegerile astea vin si trec. Tu sau eu suntem practic insignifianti in a influenta rezultatul lor.
Uiti ce este important, alegerea. Alegerea pe care inainte nu o aveai. Poti sa spui ca nu te regasesti in ofertele iesite din "popor" ca eligibile pentru un post sau altul. Sa spui ca esti insignifiant este o alta trasatura a sclavagismului intelectual propagat de o parte sau de alta.

Orice vot este important iar doar ca suma voturilor si a opiniilor nu va fi de fiecare data asa cum vrei tu. Asta nu inseamna ca votul TAU este insignifiant pentru ca votul tau se aduna cu votul meu si cu votul lui Gigel si impreuna se ajunge la o conducere care NU va fi nici cum vreau eu si nici cum vrei tu ci se va cauta o cale de mijloc, mediocra daca vrei tu, pentru ca interesele tale nu sunt mai importante decat ale mele sau ale lui Gigel. Votul nu are de multe ori legatura cu specificitati, multi nici nu ar intelege acele specificitati ci cu linii MARI, directii MARI si ingrosate ca sa acopere o cat mai mare parte a populatiei. Desi acele linii sunt trase de politicieni, ele sunt trase in asa fel incat sa aiba suport public mare pentru ca EI sa fie alesi pentru ca NOI consideram lucrurile alea importante.

Gresesti pentru ca gandesti in felul in care o faci mai sus. Gresesti grav. Dar in 2004 cand Nastase si-a luat zbor de unde se urcase ? A contat atunci votul individual ? Sau nu conteaza cand e impotriva lui Basescu si conteaza doar cand e pentru el ?

Nu exista o alternativa pasnica in a rezolva conflictul decat votul. O gandire in termeni cum ca daca nu iese exact cum vrei tu tot atunci esti insignifiant arata inca o data ca nu ai stat mai mult de 1 secunda sa reflextezi asupra sistemului pe care il critici. Fie nu esti capabil sa intelegi fie ai copiat ideea asta de la cineva care ARE interese in a muta oile dintr-o parte si alta. Schimbarile se fac in decenii si nu la 4/5 ani, asteptari mai mari decat atat sunt nerealiste si nu pot proveni decat de la niste simpletoni iar specia umana nu duce lipsa de simpletoni.

Fara a da un sens pompos, ia uite ce spunea un nene acum cateva mii de ani:
Originally Posted by Herclitus:
This Logos holds always but humans always prove unable to understand it, both before hearing it and when they have first heard it. For though all things come to be in accordance with this Logos, humans are like the inexperienced when they experience such words and deeds as I set out, distinguishing each in accordance with its nature and saying how it is. But other people fail to notice what they do when awake, just as they forget what they do while asleep.

For this reason it is necessary to follow what is common. But although the Logos is common, most people live as if they had their own private understanding.

Last edited by Redy : 27 Jul 2012 at 15:54.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif