View Single Post
Old 27 Jul 2012, 00:47   #457
Redy
Guru

Redy

Da, o persoana ce a fost implicata politic nu poate da lectii de moralitate si nu poate avea cereri mai mari decat a avut atunci cand a acceptat sa fie implicat politic.

Si in plus, nu am nevoie sa vina Plesu sa imi spuna niste platitudini ca din urma nu vine nici dracu nici dintr-o parte nici din alta. De ce ar veni ? Diferenta e ca el a ales sa nominalizeze un lider al opozitie dupa ce a pupat papucul unui om infect ca Basescu. Sunt curios unde citesti articolele lui ca poate ma pun si eu pe citit sa vad ce a spus de Boc, Ungureanu, Udrea, Blaga si ceilalti sclavi. Sa vede cand i-a nominalizat pe ei. Chiar sunt curios.

Originally Posted by Liviu-:
Apropo, zi-mi un om roman de cultura pe care-l accepti fara sa dai cu Basescu (sau cu Ponta) in el. Odata ce omul are si el o pozitie politica il mai accepti ca inainte? E o imensa ipocrizie, pe de-o intelectualii sunt acuzati ca nu se implica in politica, iar atunci cand se implica sunt scuipati ca ultima carpa... ca de ce se baga ei, ar trebui sa stea linistiti ca restul intelectualilor. Cu alte cuvinte orice ai face nu e bine.

Nu cunosc, sau nu mi-a dat sa intalnesc pana acum, nici un roman intelectual cu care sa rezonez. Sunt lucruri cu care sunt de acord si lucruri cu care nu sunt de acord.

Sa luam un caz imaginar cu o persoana cu care as rezona. Consider ca implicarea politica, si mai ales implicarea politica in Romania, imi schimba perceptia lucrurilor spuse ulterior, mai ales daca ar puncta adversarii politici pe care i-a avut.

Cred ca orice intelectual e liber sa se bage in politica. Dupa cum vezi tu inca rezonezi cu Plesu si eu mai putin. E alegerea fiecaruia si doar ca esti "intelectual" nu inseamna ca nu faci parte din specia umana si ar trebui sa stai pe un piedestal.

Cine sunt insa acesti intelectuali de care vorbesti ?

De ce crezi tu ca un "intelectual" stie mai bine decat tine de ce ai nevoie ? De ce te pui intr-o pozitie de inferioritate in fata unui alt om ?

Originally Posted by Liviu-:
Asta e problema noastra, nu mai exista niciun fel de autoritate in nimic.

Depinde cum castigi aceasta autoritate. Felul in care ea este castigata rezoneaza mai mult sau mai putin. Sper ca nu crezi ca institutiile din Germania au fost puse de Fritz intr-o zi si toata lumea a inceput sa o respecte. Nu, au fost mii de schimbari in decursul sutelor de ani care au dus la o asemenea schimbare. Respectul trebuie castigat si nu impus.

Plesu nu poate fi o autoriate morala doar pentru ca foloseste frumos cuvintele. El reprezinta o autoriate morala prin ce face si ce gandeste. Odata compromis, nu mai are aceasi rezontanta si dupa cum vezi mai toti "intelectualii" s-au dus cu mana intinsa la Basescu sa le dea ceva de mancare, aici ii includ pe Paleologu si Patapievici in special.

Last edited by Redy : 27 Jul 2012 at 01:00.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif