dupa cateva minute de la inceperea vizionarii mi-am dat seama despre ce film este vorba. l-am vazut din cate imi amintesc, de doua ori, la tv-ul national si poate atunci mi-a placut mai mult din cauza ca eram la varsta cand inca il mai asteptam pe Fat Frumos sa vina pe vestitul cal alb.
acum l-am revazut din alta perspectiva si sincer, este genul de film care-si pierde farmecul din cauza varstei. Baz Luhrmann imi este cunoscut ca regizor doar din perspectiva acestui "Strictly Ballroom" si nu pot spune decat ca, nu m-a impresionat placut,dincolo de siroposenia storyului de amor cu happy-end. practic, dincolo de momentele de virtuozitate tehnica ale lui Paul Mercurio si a muzicii (aproape de toate genurile) , care, gadila placut urechile, nu prea ai ce sa urmaresti, numai daca ai o slabiciune pentru genul acesta, ca atare.
m-a obosit sclipiciul in exces.fiecare dans a avut epoca lui de glorie si trebuia reinviat cu tot cu atmosfera epocii in care a fost rege. totusi, la un moment dat, am avut senzatia ca totul este acoperit de fard si strasuri, ca si cum totul e mare de prost gust vizual: pene, culori tipatoare, machiaj puternic, exagerat.si, ca de obicei, cliseic, cei doi eroi, ies in evidenta prin prospetime, charisma si suflu nou.
dar, cum spuneam, poate ca altii pot avea o sensibilitate aparte cand vine vorba de asta. sincer, apreciez dansul ca arta, dar, filmul australianului, nu a reusit sa ma mai captiveze, cu toate eforturile deosebite ale celor doi actori-dansatori.
MinRep, constat ca, nu aveam idee despre preferintele tale cinefile. stiu doar ca te pricepi.
THUMBS DOWN, din cauza faptului ca nici macar momentele de umor nu m-au convins sa votez atfel. desuetitudinea lui, cum spuneam, n-a mai avut nici un farmec pentru mine, desi, de obicei, are. imi pare rau.
Last edited by rvn : 11 Jul 2012 at 21:28.
|