View Single Post
Old 09 Jul 2012, 13:42   #5
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Vroiam sa scriu un fel de introducere aseara, dar nu am mai avut timp, iar dupa doua comentarii deja nu cred ca isi mai are rostul (sau, oricum, nu ar fi acelasi lucru). Asa ca am sa raspund punctual de acum inainte.

In primul rand, cred ca amandoi ati interpretat gresit scena cu reclama imensa la Coca-Cola. Nu cred ca este vorba de plasarea produsului (compania americana nici nu a fost prea interesata, by the way). Pentru mine, acea secventa este un moment tipic Baz Luhrmann, in care actiunea este intrerupta de aparitia unui element neasteptat (de obicei o referinta la cultura pop), care provoaca un contrast puternic si creeaza efectul de camp, fairytale, larger than life specific filmelor sale. Daca reduci momentul la o simpla reclama, cred ca se pierde ceea ce este cu adevarat interesant la stilul lui Luhrmann. Asta fara sa insemne ca este pe gustul tuturor...

In al doilea rand, sunt de acord in principiu cu ce spune Twinsen in ultimul sau paragraf de mai sus. Un sfat, totusi: ca sa va placa "Strictly Ballroom", indiferent in ce categorie de cinefili va incadrati, cinismul nu va ajuta deloc.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif