Originally Posted by Namaste:
Nu stiu ce zice criticul din filmuletele postate de varu, nici nu vreau sa ma uit pana nu se va incheia discutia.
|
Te poti uita linistita. Nu cred ca adauga ceva semnificativ la ce ai vazut chiar tu in film. Si oricum deja ai vazut filmul, orice parere conteaza, nu?
Originally Posted by Namaste:
La altceva ma refeream cand am pomenit de efectul claustrofob (lasa sensul strict al cuvantului). Ma refeream la senzatia de neputinta si dorinta de evadare, specifice claustrofobiei, care aici sunt, intr-adevar, in contrast cu spatiile largi prezentate.
|
Eh, pai daca tu nu ai specificat eu am mers la sensul direct al cuvantului

In cazul Anei nu cred ca e vorba de neputinta, neputinta sa ce mai exact? Singura ei neputinta e poate cea de a intelege unele lucruri care se intampla in jurul ei, dar tocmai cred ca asta se rasfrange diferit unui efect de tip claustrofob, e mai degraba o senzatie de pierdere, de neintelegere, e vorba de o lume mai mare decat poti intelege. Pe de alta parte ai putea avea dreptate in sensul ca un efect claustrofob in lumea reala o poate impinge spre lumea imaginara, una cu mai putine limite. In schimb nu cred ca teoria asta poate fi sustinuta pentru simplul fapt ca, desi familia e prezentata ca avand o anumita disfunctionalitate, Ana nu e prezentata a priori ca suferind din cauza racelii din familie, ba chiar un eveniment neasteptat e cel care declanseaza imaginarul.
PS: O idee pe care am pus-o in discutie a fost ignorata pana acum. E bine ca am cazut toti de acord asupra frumusetii imaginilor, dar credeti ca aceasta frumuseste sustine tematic filmul asa cum se intampla in cazul marilor regizori? E frumusetea din filmul asta si un element narativ?