View Single Post
Old 02 Jul 2012, 21:41   #9
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Cred ca nu are rost sa polemizam prea mult daca Frankenstein este sau nu un factor perturbator. Din punctul meu de vedere, lucrurile stau asa: filmul are mai multe fire narative si nu isi propune sa le dezvolte in egala masura pe toate. Unele sunt prezentate doar prin franturi, dar asta nu inseamna ca personajelor le lipseste complexitatea. Cred ca Erice se bazeaza foarte mult pe imaginatia spectatorului pentru a umple golurile si de a ofero propriile explicatii pentru actiunile personajelor. In ceea ce priveste povestea Anei (ceea care conteaza), filmul face referinte la Frankenstein constant pe parcursul sau, de la vizionarea filmului la intalnirea cu monstrul in final. In timp ce imaginatia Anei este stimulata de filmul vazut (si manipulata de Isabel), ea retraieste povestea monstrului lui Frankenstein si da acesteia un nou sens. Nu este vorba de povestea prometeica imaginata de Mary Shelley, ci mai degraba de reinterpretarea unui moment din filmului lui Whale in cheia inocentei si naivitatii inca pastrate (pe care Ana si Creatura o au in comun).
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif