View Single Post
Old 25 Jun 2012, 14:10   #8
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Ma bucur ca in sfarsit a intrat in concurs un film pe care le-am vazut (desi, sincer, imi este rusine ca nu l-am vazut pana acum). Desi nu sunt foarte atasat de "The Host" sau "Mother", cele mai cunoscut filme ale lui Bong Joon-ho, nu pot sa nu remarc ca este un regizor care isi construieste filmele pe o structura unica, tributara in acelasi timp filmelor de gen americane (si marilor regizori care au lucrat in sistemul hollywood-ian, de la Hitchcock la Spielberg), precum si mainstream-ului corean, care a impus un anumit stil de a face filme si o serie de interpreti, pe care ii tot regasim in filmele lui Bong.
"Memories of Murder" este al doilea lungmetraj al sau, un thriller de epoca bazat pe o poveste adevarata, cu criminali in serie neprinsi si politisti balbaiti, in care se infiltreaza comentarii socio-politice (revoltele care intrerup bunul mers al anchetei, insistenta asupra torturii practicate de ofiterii legii etc.) Filmul este interesat prin prisma usurintei cu care Bong trece de la un comedie la thriller, prin flerul sau pentru compozitie si avantul cu care debuteaza planurile de lunga durata sau unele set pieces ale filmului. Intr-un final, insa, nu cred ca filmul se constituie in ceva mai mult decat ne-am astepta de la un astfle de film si am fost partial dezamagit de ultimele 30 de minute, nu fiindca lucrurile au ramas nerezolvate, ci mai degraba fiindca Bong nu isi asuma o directie proprie si pare sa rezolve finalul oarecum by the numbers, ratand cateva momente care ar fi putut fi sursa de mai multa inspiratie (precum dezvaluirea relativ precoce a suspectului principal).

THUMBS UP (cu unele rezerve)

Last edited by MinRep : 25 Jun 2012 at 14:12.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif