Originally Posted by loud.rocks:
parca da senzatia aproape de parodie
|
Asta pentru ca e o parodie (si nu numai). Si nu e singurul film in care Bong combina mai multe genuri (cu succes).
Originally Posted by loud.rocks:
Si inca o chestie care tin minte ca m-a deranjat intr-o oarecare masura era felul in care aveau loc crimele: toate victimele erau femei, imbracate in rosu, ucise doar cand afara ploua (si parca mai era vorba si de ceva la radio, dedicatii ale crimnalului, stuff). Am eu o problema, sau chiar e imposibil, cu exceptia unei coincidente de proportii uriase, ca acele crime sa aiba loc exact in conditiile prezente in film?
|
Nu e deloc o coincidenta. Criminalul trimitea cereri postului de radio sa dea o anumita melodie in zilele ploioase. Zilele respective erau cele in care el alegea sa ucida. Victimele erau femei din motive extrem de dificil de dedus: barbatii sunt mai greu manevrabili si violarea lor s-ar putea sa nu fie o placere prea mare. Chestia cu hainele rosii era oarecum o coincidenta, de altfel nu toate victimele purtau asa ceva, doar primele 3.
LE: Cand am zis ca e parodie nu ma refeream la faptul ca ar parodia genul asta de film sau ceva asemanator, ci ca parodiaza lumea reala, deci un cuvant mai potrivit ar fi satira.