View Single Post
Old 23 Jun 2012, 23:45   #2
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

Memories of murder l-am vazut acum vreo 2 ani,deci la fel ca la Lilja,nu pot sa comentez cu lux de amanunte dar este unul din cele mai bune thrillere procedurale,fiind de altfel si inspirat din fapte reale.
Filmul e o lectie pentru americani,care urmeaza in continuare aceeasi formula fortata pana la epuizare in filmele cu criminali,prin personaje stereotipice si finaluri previzibile.

Mi-a placut felul in care critica politia coreeana,care la vremea aceea era total depasita de situatie,neorganizata si fara resurse pentru a putea prinde criminalul.
De fapt si The Chaser(2008) critica incompetenta politiei iar actiunea se petrece mai tarziu decat incidentele din MoM,ceea ce ma face sa cred ca e o problema pe care o au de multi ani si tot persista.

Reuseste sa terifieze si sa amuze in acelasi timp,Kang-Ho Song e in forma mare,are multe scene memorabile dar cea de la final in care acesta ridica ochii cu o usoara privire obsesiva dar si disperata in acelasi timp arata cat de neajutorati putem fi cand suntem luati pe sus de catre necunoscut.

Last edited by Kriss_Kringle : 24 Jun 2012 at 12:29.
Kriss_Kringle is offline   Reply With Quote sendpm.gif