1.
Bun subiect. Chiar imi amintisem de el odata si voiam sa-l propun spre discutare.
La festivaluri, criticii (si cinefilii acolo unde au acces) pleaca cu o lista de cateva zeci de filme pe care vor sa le vada in decurs de cateva zile. Problema e ca unele din filmele respective se suprapun fie si partial ca programare temporala. In conditiile astea s-a dezvoltat firesc obiceiul extrem de sanatos de a "iesi". Adica in momentul cand iti dai seama ca filmul respectiv nu are cum sa fie bun si ca mai bine te duci sa prinzi un loc la proiectia urmatorului film dorit, te ridici frumusel si te indrepti spre iesire. Cei care au prins relatarile de pe acest forum ale lui ALS isi amintesc de cate ori obisnuia sa iasa cand simtea ca il asteapta ceva mai bun in urmatoarea sala.
Tot asa si cu filmele vazute in afara cinemaului. Pt multi dintre noi, timpul liber este drastic limitat si trebuie sa fii bun scamator ca sa reusesti sa impaci viata cu pasiunea pentru film. In conditiile astea, dupa atatea filme vazute, consider ca eu unul mi-am format flerul necesar de a deosebi ceva promitator de o pierdere de vreme, cu mult inainte de a trece o ora din film. La 99% din filmele din ultimii ani, daca nu am renuntat dupa maxim 30 min, atunci am stat pana la sfarsit. Pt ca respectivul film m-a atras de la inceput. Dar barierele temporale nu sunt precis cuantificabile in cazul de fata. Pur si simplu, la un moment dat (15, 20, 30 min, etc) STII ca filmul respectiv nu are cum sa-ti placa, greselile pe care le face in intervalul urmarit sunt prea mari pt ca produsul final sa poata fi un castig pentru tine. Si atunci e bine sa mergi mai departe. Pentru ca viata e prea scurta ca sa vezi filme care nu-ti plac.
Last edited by Chambord : 18 Jun 2012 at 20:56.
|