View Single Post
Old 10 Jun 2012, 14:29   #7
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Sa inteleg ca tu vrei un film cu toate cele 4 caracteristici la un loc? Pentru ca sunt foarte multe filme complexe, dar care nu sunt si abstracte (valabil si invers). Mergand pe ideea exemplului tau (MD) as crede ca te intereseaza ceva mai degraba incurcat, ceea ce in "popor" se cheama "mindfuck movie".

Ai multe de astea aici. Nu toate merita si nu toate sunt chiar pe cerintele tale, dar e un bun (si lung) inceput.

Eu ti-as recomanda:

Tarkovski - Stalker, Nostalghia, Offret, Solyaris, Zerkalo... ti-as recomanda si Andrei Rubliov, dar nu cred ca e chiar genul pe care-l cauti. Cu toate astea e o capodopera fara niciun dubiu si e mai complex decat orice a facut Lynch vreodata.

Fellini - Otto e mezzo.

Jodorowsky - The Holy Mountain, El topo. Din cate stiu si Santa sangre merge pe acelasi tip de film, dar il tot aman de vreo 2-3 ani.

Trier - Antichrist, Melancholia. (as recomanda si altceva de Trier, dar nu cred ca-i chiar ce cauti)

Lynch - Am vazut ca ai zis de MD si LH, dar mai sunt Eraserhead si Inland Empire in caz ca nu le-ai vazut.

Roy Andersson: Songs from the second floor, Du levande.

Charlie Kaufman: Synecdoche, New York.

Clar si 2001: Odiseea spatiala. Asta vine prin definitie.

Bergman nu cred ca se muleaza prea bine pe ce vrei tu, dar ar trebui vazut oricum.

PS:

Originally Posted by karenin08:
La Mulholland Drive exista doua variante:ori iti place ori iti displace pentru ca esti prea prost sa-l intelegi!
Mad bro'???

Cred ca mai degraba ai avea nevoie de ceva (complex sau nu) care sa te faca sa gandesti asupra a ceea ce ai zis aici. Nu poti imparti lucrurile atat de facil.

Last edited by Liviu- : 10 Jun 2012 at 14:34.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif