View Single Post
Old 27 May 2012, 13:01   #13
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
"Pisica alba, pisica neagra" e un film pe care, pana acum 2 zile, nu l-am vazut niciodata dintr-o bucata, de la un capat la celalalt. Din proprie experienta, marele atu al filmului mi se pare faptul ca poti sa il incepi sa-l vezi de oriunde, sa razi un pic si sa il lasi cand vrei tu. Nu este un film care sa solicite 120 de minute de atentie, in alte cuvinte nu are pretentia sa fie mai mult decat un divertisment pasager.

Altfel au stat lucrurile cand l-am vazut de la inceput la sfarsit (bine, au si trecut ani buni de cand l-am vazut prima data). Genul acesta de cinema balcanic, pioneriat de Kusturica, isi gaseste intr-adevar cea mai nefericita expresie in cateva opere autohtone sarace cu duhul, dar nici "Pisica alba, pisica neagra" nu pare mai breaz acum. Revisioist history, I guess... Filmul este galagios, kitschos, episodic, absurd, grotesc... doar uneori Kusturica reusind sa transforme aceste adjective in punctele sale forte. Alteori, impresia mea este ca nu prea stie ce vrea sa faca.

2 stele, pentru ca are un raport umor/cm de pelicula mai mult decat satisfacator, (si pentru ca scena in care Srdjan Todorovic se sterge de cacat cu o gasca m-a luat complet prin surprindere)
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif