Eram curios ce fel de filme face Hong sang-soo si coincidenta face sa fi vazut chiar aseara "The day he arrives". Pfoooooai de capu' meu, ce plicticosenie! 78 de minute au trecut mai greu ca un film de 3 ore neinteresant. Cand ma uit la filme coreene (bune), ma astept la giumbuslucuri vizuale admirabile, personaje abia schitate naiv, un pic sarite de pe fix, eventual balti de sange etc etc etc.
Ori nenea asta pare ca a vazut prea mult Rohmer (si alti Nouvelle Vague-isti) la viata lui si a zis "hai sa fac un film fix ca Rohmer" si i-a iesit ca nuca in perete (ca nu-i Rohmer), dialoguri din alea pseudointelectuale "cand faci ceva de fapt tu nu te gandesti la tot ce ti s-a intamplat, ci te gandesti numai la ultimul lucru care ti s-a intamplat si nu la tot ce a fost inainte de ultimul lucru care ti s-a intamplat", multa gargara degeaba, mici flirturi, mici aventuri, chestii gen "oamenii se simt singuri", bleah! Nu mi-a placut deloc.
Daca si celelalte filme ale lui sunt facute tot asa, pe mine nu ma intereseaza regizorul asta.
Am vazut fragmentele din "In another country" si pare tot genul asta de dialoguri care mie nu mi-au transmis nimic.
Sper sa nu ia nimic.
@Liviu
Vezi ca exista un film "Help me, Eros" regizat de Kang-sheng Lee, actorul din toate filmele lui Tsai si e probabil tot un film al lui Tsai, ramas undeva "in umbra". L-am scanat vreo doua minute asa, pare "The wayward cloud one step further" si am vazut niste chestii pe acolo de am zis ca n-o sa vad filmul ala in vecii vecilor.