Desi am incercat sa vad mai mult de atit, pentru mine filmul nu a reusit sa depaseasca nivelul unui film de entertainment. Este un film antrenant, dar cu nimic de-asupra altor filme in care actiunea te imbirliga pentru ca in final sa nu aiba nimic important de spus. Mi-a venit in minte o comparatie cu filmul Mother, nu stiu daca e cazul, dar eu o vad posibila. In ambele filme e o crima, in ambele filme criminalul nu arata a fi constient de crima pina la final. Dar la ce distanta sint cele 2 filme. Daca de la Mother pleci bulversat pentru ca filmul oscileaza intre iubire neconditionata si nevoia de adevar, de la Spider Forest nu iti ramine nici un sentiment, mie cel putin nu mi-a ramas. Am ramas cu senzatia ca filmul nu a vrut sa spuna nimic in final.
Nu inteleg de unde rezulta descompunerea sufleteasca de care vorbeste Twinsen, iar citatul dat desi este o observatie foarte corecta, nu pare neaparat potrivita personajului nostru. Avem de-a face cu un personaj principal despre care nu stim nimic, pe care il putem lega de intimplari si personaje care nu stim daca sint reale sau imaginare, care, daca-mi amintesc corect, dupa acel citat spus de seful lui, de fapt isi schimba viata, alaturi de cea cu care va vrea sa se si casatoreasca, inainte de evenimentul din padure. Oricum, vreau sa spun ca, daca vorbim de descompunere sufleteasca, filmul rateaza sa ne arate aceasta descompunere, fiind prea preocupat sa ne ameteasca intr-un labirint din care, in final, uita sa ne mai scoata.
2 stele