eu cred ca aici ceea ce trebuie pus pe primul loc e diversitatea, "altceva-ul". nimeni nu cred ca s-a asteptat de la bun inceput sa descopere zece filme agreabile. exercitiul e in primul rand de a urmari un film chiar daca ti se pare prost, sa vezi de ce altii, poate, il considera bun. ai alta opinie? - ok, cu ocazia asta poti s-o argumentezi, sa ti-o clarifici, sa ti-o intaresti. scopul, cred eu, nu e de a partaja intre noi filme "frumoase". eu de exemplu n-am propus un film pe care il consider bun, ci am propus unul iesit din comun. ce plictiseala ar fi daca toti ar propune aceiasi varietate de filme, daca toti ar avea aceasi viziune despre cinema, daca toti ar canta la unison aceasi melodie, nu? e usor sa iti exprimi umorile tale in privinta unui film: e enervant, e prost, e plictisitor, etc. dar sa argumentezi despre un film ca e prost e la fel de dificil cu a argumenta ca e bun. discutia, analiza, controversa - de aceea cred suntem aici. caci altfel fiecare ar putea sa stea acasa, linistit, sa urmareasca filmele lui preferate
Last edited by Mercutio : 29 Apr 2012 at 18:53.
|