View Single Post
Old 22 Apr 2012, 22:48   #15
SoricicaMov
Guru

SoricicaMov

Ce meci! Clash of the Titans. Not! Mai degraba Clash of the Lilliputians/Smurfs/Ants/Acarians... Phew, refuz sa votez, de fapt as vota, daca ar fi posibil, cu minusuri gigantice ambele filme; si oricat m-as stradui nu pot sa termin Late Autumn aka Talking Japanese Heads. La fel mi s-a intamplat si cu Late Spring; Ozu ma anesteziaza total, are efect soporific suta la suta garantat asupra mea, dar daca ma gandesc bine, pot extrage ceva util din experienta asta, tot o aud pe mama plangandu-se de insomnii, cred ca o solutie eficienta ar fi sa o introduc in lumea Ozu, ar fi multumita, l-ar aprecia mai mult decat mine; serios acum, am vazut Floating Weeds si Tokyo Story si am reusit sa stau treaza pana la final insa nu m-au impresionat, nu am nimic impotriva unui ritm lent, poetic, meditativ, dar pentru mine Ozu are darul de a face povestile neinteresante si mai... neinteresante; dupa aproximativ 30 min de ping-pong intre fetele personajelor din Late Autumn, imi doream cel putin doua lucruri: Setsuko Hara sa inceteze a zambi, !shark attack! dintii ei ma sperie, si un eveniment banal cum ar fi... un soricel (nu neaparat mov) traversand podea sa creeze ceva tensiune in film, insa nu a fost sa fie, asta e, destinul relatiei mele cu filmele lui Ozu e pecetluit... sau cine stie, pana ajung si eu sa am insomnii...

http://www.youtube.com/watch?v=wohuAtr8RgU
SoricicaMov is offline   Reply With Quote sendpm.gif