Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 09 Apr 2012, 21:00   #1288
zeno.marin
Senior
 
zeno.marin
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 139
Si acum...

Si acum putina bucatarie traditionala elvetiana...
Foarte simplu si foarte eficient, iata celebrul Rösti

Cartofi rasi si storsi de excesul de apa + ceva condimente la alegere + un pic de orice inauntru (eu am pus cateva bucatele de sunca), o tigaie, un pic de ulei si gata.
Aproape gata... De fapt se puncartofii rasi in tigaia cu ulei si se rumenesc un pic, intorcandu-i din cand in cand. La un moment dat, te opresti din intors si lasi sa se prajeasca pe o fata.
Apoi se ia un capac mai mic deact diametrul tigaii sau o farfurie, se aseaza peste tigaie si se rastoarna continutul tigaii (care contitnut acum este deja legat). Manevra asta are darul de a intoarce pe partea cealalta cartofii rasi pentru urmatoarea runda de prajit. Optional, ceva verdeata deasupra si cascaval ras si/sau salsa...

Bon apetit!






zeno.marin is offline   Reply With Quote sendpm.gif