In primul rand felicitari pentru frumoasele prajituri! Arata superb! In ultima vreme m-am tot zgait la postul Paprika, o binefacere cereasca pentru cine dispretuieste timpul liber.
Pana una alta, iata o reteta incercata recent: General Tao's Chicken (pui a-la General Tao aka Gen. Tso's Chicken):
Partea 1 puiu':
- piept pui taiat cubulete cat o bucatura
- dat bucatelele prin sare piper
- spart un ou in vasul in care-i puiul
- adaugat 1 lingura sos de soia
- si 2 linguri de amidon (faina de orez sau... faina ordinara de care-o fi)
- amestecat continut
Partea 2 sosu:
- 1 lingura de sos soia
- 1 lingura de ulei
- 3 linguri sos dulce acrisor
- 1 lungurita sos chili
- putin praf usturoi
- (foarte) putin ghimbir ras
- 1/2 cana de supa de pui (eu am folosit vegeta)
- 3 linguri de amidon
Partea 3 - prajit puiu:
- se prajeste puiul in ulei, punand bucatelele pe rand in uleiul incins, lasand un pic distanta intre bucatele
- se intoarce pana se prajeste uniform (va fi brun)
- se pune puiul intr-un vas
- se arunca uleiul ars
- se curata wok-ul
Partea 4 - combinatia:
- se pun inca un pic de ulei, chiar un pic, o lingura
- se adauga 3 ardei iuti taiat in doua din care s-au scos semintele si se calesc cam 30 secunde. Eu am folosit ardei proaspta, dar mai bine cica uscat...
- se adauga un pic de ghimbir ras sau taiat marunt (optional)
- se reintroduce puiul in wok si se amesteca un pic
- se da puiul pe margini si in mijloc turnam sosul
- lasam sa se fiarba un pic sosul
- se amesteca totul
Partea 5:
- se serveste cald pe un pat de orez.
