Originally Posted by Federico:
muzica e o arta mai puternica decat cinemaul si nu mi se pare fair sa o folosesti in film (citat din memorie). Practic cu o melodie ca cea de mai sus nici nu mai ai nevoie de imagine. What is this shit then?
|
nu sunt de acord cu porumboiu. muzica poate strica , poate amplifica, poate racorda o sensibilitate, dar în nici un caz nu cred că e unfair să o foloseşti. pînă şi lipsa de soundtrack tot soundtrack e, voit ales. filmele lui angelopoulos au unele din cele mai de rahat osturi ever, dublează imaginea într-un mod atît de inutil, că ai impresia că theo crede că are numai retardaţi în sală -- e unul dintre motivele pentru care nu-i înghit filmele, diva dolorosa, dacă avea alt ost, mi-ar fi ieşit pe nări, faza din autumn ball, aia în care e muzică de la gybe, este cum este, adică supranatural de puternică, tocmai din cauza muzicii. i mean, wtf?
anaemona, eu cînd ascult muzica aia şi mă uit la imagini, parcă am în faţă un godfather reloaded, sau istoria paralelă a unui clan scos de la naftalină, glamorizarea unei facţiuni de gen camora care îţi umple apele de deşeuri radioactive, săltînd rata de cancer în zonă, dar pentru că se îmbracă de la gucci, e megafotogenică şi merită trasă-n cadru. scz, nu am vrut să fiu ironică.