View Single Post
Old 07 Apr 2012, 14:35   #286
Malombra
Guru

Malombra

Originally Posted by omudindulap:

habar nu am ce spune tarkovski, nici lynch, orice ar spune unul sau altul, nu cred c[ e lege, pentru că şi la unul, şi la altul ceea ce spun este o încercare de a teoretiza felul lor de a vedea lumea, care şi lor le scapă în mare parte, presupun. oricît de mult şi-ar inventaria ei înclinaţiile stilistice, cred că şi pentru ei rămîne o zonă de indicibil, în care nu pot spune de ce anume acel mod de organizare a imaginii poate să furnizeze acel tip de sentiment pe care îl preconizează. de lynch nu ştiu, am citit cartea aia, how to catch the big fish sau aşa ceva, mi s-a părut foarte sărac cu duhul, ştiu o grămadă de cineaşti americani pe care îi pun mai presus de el, deci nu prea vreau să-mi bat capul. felul acela dadaist de cinema, cum îi spui, nu e rău, pentru că se face în doze reduse şi se consumă extrem rar, deci i will be well, daddy. mă întreb ce ai spune despre seashell and the clergyman, un clasic al avangardei. ai spune că şi acela e nociv? eu, cînd îmi vine cîteodată, caut în cinema ce poate fi el şi numai el. nu cartea, nu conexiunea istorică, nu poanta, ci ceea ce îl face o treabă independentă, nu excrescenţa tehnic posibil, dar derivată, a altor moduri de expresie. finisterrae, cu tot nodul acela inexpugnabil de absurd, eu nu îl pot transpune în nimic altceva, nici măcar în desene animate, pentru că acelea i-ar demola atmosfera. cred că o să-l mai văd o dată, că mi-e dor de cerbii, căpriorii aceia pufoşi în zăpadă şi de felul în care o fantomă asculta ceva în piatră.

KK, nu glumi, tu ştii cît de greu e în vremurile nosatre de azi să găseşti o cioară eco, indispensabilă la unele reţete? ce pacoste pe capul unei vrăjitoare tradiţionaliste, bigote chiar , ca mine, care mai face reţete la cazan, nu la microunde, să opereze cu jigodiile astea zburătoare, care scurmă numai după cipsuri şi pate bucegi prin gunoaie, şi nu după clasica mămăligă? mi se duce afacerea de rîpă. unele din colegele mele şi-au motorizat mătura şi au devenit taximetriste, eu mai aştept un pic, apoi mă reprofilez pe patiserie.

http://www.youtube.com/watch?v=jwMHD...95DEB54121EB2F