Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 06 Apr 2012, 20:56   #1278
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

in seara aceasta am incercat in premiera, o reteta gasita intamplator pe net. v-o recomand cu caldura. este simpla, usor de gatit, nu necesita timp mult de preparare si este ideala pentru o cina la care se nimeresc , amici veniti accidental (sau anuntati) in vizita sau chiar vecinii de palier, care, bat la usa, ca sa vada daca mai" traiti".
asadar, compozitia mea a fost asa:
-3 rosii
-1 ardei rosu mare.pentru variatie coloristica,puteti pune unul rosu si unul verde, dar mici.
-3 cartofi nu prea mari, fierti in prealabil si raciti.
-200-300 g sunculita afumata, dar fara boia pe ea, doar afumata....
-200g de branza brie, ingredientul secret al acestei retete.
si sa nu uit: un fir de usturoi verde, pe care il gasiti cu siguanta in perioada asta, la oricare taraba de pietar.
totul se taie rondele si se alterneaza asezarea lor in vasul de Jena, pe care trebuie sa-l ungeti obligatoriu inainte, cu unt sau cu putin ulei, asa cum se vede in poza 1.
initial, voiam sa incerc combinatia: cartofi, brie,ardei,vanata si dovlecel prajite inainte, dar n-am avut timp de data asta ca sa le cumpar. in reteta de pe net, era prezent si dovlecelul, in plus fata de ce am pus eu acum, iar pe deasupra era gratinata smantana amestecata cu ou, lucru la care iar am renuntat.
oricum, se mai pot varia legumele intre ele. ideea este ca, se creeaza iluzia unei mese deosebite, desi, in esenta, este cam tot ce mancam in mod normal, in fiecare zi.
IMG_0489.JPG
IMG_0498.JPG
IMG_0500.JPG
IMG_0502.JPG
ah, inca ceva: NU puneti sare inainte. branza si sunca contin destula sare pentru intregul preparat.daca mai e necesar, puteti adauga cand serviti.

Last edited by rvn : 06 Apr 2012 at 21:01.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif