Federico, adic[ tu mă întrebi despre utilitatea absurdului îm artă? (da, eu declar finisterrae artă, artă făcută de un intrus, de cel care se ocupa de partea vizuală a unui festival de muzică. în muzică eu nu am auzit, da sigur există, doar m-am ferit eu bine probabil, oamenii întrebînd care e utilitatea free jazzului - nici una, dacă e să-l compari cu alde nightwish

) . cu finisterrae e greu pentru că absurdul lui e uşor, e un joc, un deliciu care nu trimite la politic, social, e filmul atît de centrat pe sine şi pe lumea bizară a inter-mundanului - cele două arătări sunt între lumi,. nici dincoace, nici dincolo complet - că eu nu îl pot îngreuna, nu reuşesc să îi pun cătuşele utilităţii, pentru că mie filmul ăsta nu mi-a făcut nimic rău, dimpotrivă. ca foarte puţine filme, acesta creează o lume a lui, nu ai de unde să-l iei, nici unde să-l pui, e începutul şi sfîrşitul unei serii inexistente. pentru mine e one of a kind, probabil pentru că cel ce s-a aventurat să-l facă nu e de-al casei. am la noica două argumente, desigur interpretate foarte personal şi conjunctural: 1. un om devine cu adevărat om, iese realmente din statistică atunci cînd devine o lume. filmul acesta e o lume, cu legi irecognoscibile, nu tu beckett, nu tu miro, nu tu nimic, e gratuitatea pură care suspendă familiarul şi pentru mine asta e plăcere. nu mă întreba de ce, că nu ştiu. 2. noica: Lui Noica însă nu-i plac prea mult filmele, oricum, nu cele cu "subiect", care în mod absurd
"vor să fixeze, în câteva imagini, libera imaginaţie a spectatorului. deci e absurd anume faptul că vrea să-ţi fixeze imaginaţia, adică să zică univoc că aia s-a întîmplat
numai şi numai pentru că, etc.
cu ce e mai credibilă scufiţa roşie decît un road movie cu fantome? cu ce e mai logic un tip care noaptea îşi trage alură de liliac în latex decît două semiduhuri care prind peşte?
unde a dispărut ipoteticul din filme? sunt aşa de multe care îl evită, ca să-l înlocuiască cu scenarii verosimile de genul unei invazii cosmice. mdă.
Windom, da, am ceva cu domnu lynch.

da nu cu tine. cu mnialui numa, cross me heart. de mult timp, foarte mult.