View Single Post
Old 02 Apr 2012, 15:40   #3
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Windom a spus deja cateva chestii pe care m-as fi gandit sa le spun si eu. Am sa incerc sa nu le repet.

”Sileni” aminteste foarte mult de filmele cehesti (sau ceho-slovace) fantastice vechi, de prin anii '70 - de genul celor semnate Oldrich Lipský sau Juraz Herz (printre altii), filme care uneori erau in acelasi timp contemporane si plasate intr-un trecut nu prea bine definit. Dincolo de subtextul politic (care este destul de confuz, totusi), "Sileni" este un film despre nebunie in mai multe forme ale sale, care se prezinta ca o colectie de secvente suprarealiste, care includ un Black Mass orgiastic (is there any other kind?), o inmormantare prematura, cateva cosmaruri/halucinatii in repetitie si mai multe secvente in care halci de carne animate zburda vioi pe ecran. Nu mi-a placut atat de mult partea a doua a filmului, care se petrece intr-un sanatoriu. Cred ca evolutia scenariului incepe sa devina previzibila in acest moment si nu mai este la fel de engaging (nici macar in recreerea tabloului lui Delacroix sau in momentul in care niste oameni-pasari sunt eliberari din subsolurile ospiciului). Also, un rol foarte bun facut de Jan Triska (marchizul). Pavel Liska (Jean Berlot), not so much...

Am ezitat un pic intre doua note. Pana la urma m-am decis la 2 stele... Sper sa nu fie prea putin in contextul turneului...

Last edited by MinRep : 02 Apr 2012 at 15:42.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif