View Single Post
Old 02 Apr 2012, 14:54   #3
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Hey, Offside e un film destul de bun! Sigur, subtilitatea nu e punctul sau forte (probabil unul dintre motivele pentru care Panahi este privat de anumite libertati in aceste momente), dar sinopsis-ul de mai sus nu ii face cinste. "Offside" se petrece aproape in timp real - vreo trei ore de viata sunt condensate intr-un film care nu dureaza mai mult decat un meci de fotbal. Avand ca fundal o partida decisiva intre Iran si Bahrain, filmul urmareste mai multe tinere care ajung toate sa fie adunate de politie/armata intr-un tarc in afara stadionului. Unul dintre lucrurile care mi-au placut cel mai mult a fost ca filmul nu are un personaj principal si pare sa „curga” de la sine intre diferitele personaje: tinerele infractoare, soldatii care le pazesc si, inspre final, un adolescent cu tulburari de comportament si cu buzunarele pline de artificii. Cealalta chestie care mi-a placut a fost umorul filmului. Dialogurile, chiar daca pun in discutie probleme serioase si denunta discriminarea impotriva femeilor (bla-bla, I know...), sunt foarte amuzante. Am ras de unul singur de mai multe ori in timp ce mai uitam la film, probabil cel mai mult in momentul in care soldatii aduc o proaspata detinuta, care a reusit sa urmareasca prima repriza deghizata in uniforma de soldat.

King of New York
Toate elementele povestii din filmul asta - backstory-ul personajelor, eliminarea rivalilor, confruntarile cu politistii gone rogue, faptele bune pe care le pune la cale personajul lui Christopher Walken etc. - sunt puse pe fundal, in prim-plan avand stilul in care Ferrara filmeaza, atmosfera a la ”Mean Streets” pe care incearca sa o recreeze si, evident, cateva cururi, pentru a mai trezi atentia spectatorului dupa atatea scene „incordate”. Nu spun ca este un film prost, dar fiindca nu imi place Ferrara in mod special, pot sa spun ca nu mi-a placut in mod special. Distributia este excelenta, de la Caruso la Fishburne. Doar Walken mi s-a parut ca a fost sub-folosit, dar nu ma surprinde ca Ferrara a mizat mai mult pe prezenta sa scenica decat pe calitatile de actor efective (desi are ocazia sa ne arate un mic dans).

Vot: Panahi
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif