Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 25 Mar 2012, 23:43   #1251
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Originally Posted by anaemona:
MariaMona, arata excelent ciocolata Azi merg si eu pe blogul tau sa vad cum sa fac galustile daca tot nu-mi ies, ma las de meserie. Kale sint din familia brassica, adica aceeasi familie cu varza, broccoli si conopida. Ce e extrem de interesant e ca toate plantele astea se trag din planta de mustar.

Azi va dau idei de mic dejun

Mersi, anaemona! Ei, ti-au iesit galustele? Mie mi se par interesante ambele idei de mic dejun. Am momente cand mananc consistent si altele cand mi-e pofta de o salata de cruditati - fara carne, doar cu branza si crutoane si un dressing usor. Rosiile uscate sunt foarte scumpe si nu prea stiu cum sa le asociez ?! am cautat odata pentru ceva si sigur am si mancat la cumnata-mea in Germania, dar nu mai stiu in ce combinatie. Sparanghelul mi se pare ok, dar nu stiu sa il aleg, sa il curat si nici sa il gatesc. Cea mai buna mancare cu sparanghel am mancat-o in Germania in maternitate - sparanghelul era moale si avea un sos delicios - parca ceva intre bechamel si sosul olandez. Mie nu mi-a iesit bun cand am facut dar nici nu am prea stiut cum... asa cum spuneam nici sa il curat bine nu m-am priceput.

rvn, eu pricep ce spui tu, dar atunci am fi mancat orice fiindca nu aveam de unde alege si eram cam flamanzi dupa multe chestii, mai ales carnoase... Acum, parerea mea este ca daca stii sa echilibrezi ceea ce mananci si nu exagerezi nici cu marimea portiilor, poti manca orice. Eu nu mai mananc paine cu mancarea calda de cand am locuit in Germania si acolo nu ti se dadea paine la masa de pranz. Mi se pare ca am dobandit un obicei sanatos. Dar mananc paine alba la micul dejun si/sau la cina, mananc si oua cu costita in weekend la micul dejun, dar nu uit legumele proaspete si ciorbele si supele si mancarurile de legume. Cred ca asta e ideea - sa nu exagerezi mancand doar fast food sau friptura si cartofi.