Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 25 Mar 2012, 22:33   #1249
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

in iarna anului 1983 era o foamete cumplita. eleva fiind, eram obligata sa ma prezint la orele de practica in autoservirea unde fusesem repartizata de instructorul de la respectivele ore. rafturile alimentarei erau aproape goale. pe ici colo zaceau cateva conserve de peste, ceva paste fainoase, biscuiti, vodcuta si coniecel ieftine si....cam atat! la intrarea din spate era scandal si coada: lumea isi rupea hainele pentru ratia lunara de ulei de soia (varsat) si zaharul preambalat chiar de noi. inauntrul alimentarei, chiar la intrare, era raionul de mezeluri. n-am sa uit cat oi trai gustul de atunci al salamului Victoria si nici afisul pe care il punea vanzatoare in fiecare vineri, desi salamurile erau dosite in lada frigorifica: azi e zi de peste!
cred ca daca cineva mi-ar fi dat aceasta sugestie de mic dejun acum 30 de ani, as fi considerat-o ca o bataie de joc. azi, cei care am trait acele vremuri, tindem sa-i consideram pe cei care mananca asa ceva la primele ore ale diminetii, snobi. ei bine, lumea a evoluat incredibil de mult si de ce nu, peste alti 20 de ani, poate vom primi ca sugestie pentru masa de prinz, salata cultivata pe planeta Marte, ca aia n-o fi poluata, zic si eu. cred ca psihoza asta, nu face altceva decat sa aduca profituri frumusele celor care promoveaza produsele. restul, e chestie de gust. pana la urma, de ce sa fim contra naturii? omul e cel mai rafinat pradator!
ahhhhh! deasemenea, n-am sa uit niciodata cum arata cartela de paine. era vitala pentru a supravietui.si cand te gandesti ca azi, majoritatea dieteticienilor spun ca painea e cea mai nociva iar in stanga si-n dreapta, daca privesti, toti o evita...

Last edited by rvn : 25 Mar 2012 at 22:39.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif