Thread: "Aurora"
View Single Post
Old 25 Mar 2012, 00:24   #142
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by varu:

La faza asta eu sunt de acord cu margott.
Mie mi s-a parut foarte clar de-a lungul filmului ca avem de-a face cu un nebun, sunt zeci de gesturi, priviri, reactii mai voalate sau pe fata in afara scenelor crimelor, gesturi care dezvolta spectatorului psihoza din capul personajului.
E extrem de chichiricios si de o minutiozitate bolnavicioasa in orice gest pe care il face, parcheaza volkswagenul si se intoarce de doua ori sa verifice naiba stie ce, verifica un minut pana si banal sandwich cu branza, verifica o conserva de zici ca-i gadget, are mania controlului si psihoze in cea mai banala conversatie (ar fi in stare sa ceara Pusei trei plase pana sa gaseasca una buna 'sa nu se sifoneze' hainele), are ipohondrii (scena de la dus) - astea-s mai voalate - pana la gesturi care arata nebunia pe fata: cum isi probeaza pusca, cum vorbeste cu socru-su la impartirea apartamentului, cum se rasteste la o copila colega cu fie-sa ('si tu ce te uiti asa?'), cum se comporta in magazinul de haine, o scena total absurda.

asa e, dar toate astea nu ies din sfera normalului. unii oamenii in realitate fac gesturi mult mai grave, fara ca dupa aceea sa se duca sa comita 4 omoruri.
pararea mea e ca atunci cand prezinti un caz de felul acesta, problema trebuie mult mai atent studiata. pe mine nu m-a convins. asta e. poate urmatorul film

Last edited by Mercutio : 25 Mar 2012 at 00:50.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif