cred ca ceea ce-i deranjeaza pe unii, nu este filmul, fiindca,zic si eu, e bun, macar prin faptul ca reuseste sa tina spectatorul aproape pana la final in speranta ca se va deslusi motivul acestei actiuni nebunesti. deci, cum spuneam, pe carcotasi ii deranjeaza insolenta lui Puiu. cum adica? tipul asta, care este un regizor autodidact, are tupeul de a interpreta si propriul personaj?
poate ca unii sufera de prea multa necesitate de a vedea cutare sau cutare fata de actor in filme, ca o garantie a reusitei interpretarii acelui rol. Viorel nu este un personaj creat special pentru Puiu, predestinat. a fost o alegere din mers si cred ca a riscat destul de mult cand a facut-o, nu ca n-ar fi avut pana la urma inspiratia de a gasi pe cel mai potrivit actor profesionist s-o faca, ci pentru ca, poate, el chiar a vrut sa experimenteze cu ocazia acestui film, limitele pana la care ar putea ajunge, daca printr-o conjunctura oarecare, viata l-ar pune si pe el in situatia lui Viorel.
cred ca numai cei care isi pierd cu adevarat echilibrul cand familia se destrama, ii pot intelege pe deplin motivatia lui Viorel.restul, doar pot emite pareri. iar Puiu si-a permis luxul sa se mai joace putin de-a"nebunul", ca o extensie a perioadei cand, el insusi, a fost depresiv.
|