Thread: "Aurora"
View Single Post
Old 24 Mar 2012, 18:30   #135
margott
Guru

margott

Originally Posted by Mercutio:
" nu puteam sa las lucrurile asa cum erau". asta e raspunsul lui viorel cand e intrebat de ce a comis crimele. intrebarea mea e de ce? de ce nu le putea lasa asa cum erau? din film nu reiese de ce.

Pentru ca e nebun. Un gest facut de un om nebun nu are logica decat in capul lui.

Mie mi s-a parut filmul mai interesant asa, cu minim de informatii, iti lasa imaginatia sa lucreze, sa brodeze. Cand ti se serveste totul cu lux de amanunte, o parte din provocare dispare, in orice caz mi se pare mai interesant un film de genul puzzle decat unul care iti comunica toate informatiile de la bun inceput. Provocarea in filmul asta, asa cum am inteles eu filmul lui Puiu, e tocmai ca personajul face gesturi absolut normale prin care iti induce ideea ca ai in fata ta un om asolut normal. Si tocmai pentru ca la inceput ti se pare ca-i normal, incepi sa te intrebi pe parcurs de ce sta la panda in fata unei case, pe cine spioneaza si ce vrea sa faca cu arma pe care o ascunde in geanta de voiaj, mai exact cui i-a pus gand rau. Era interesant sa aflam in final, in detaliu, si de ce divortul i-a scurt-circuitat creierul atat de tare incat a luat-o razna, dar orice explicatie ar fi oferit Puiu, n-ar mai fi contat prea mult pentru poveste si n-ar fi schimbat traiectoria personajului, faptul se consumase.
margott is offline   Reply With Quote sendpm.gif