Thread: "Aurora"
View Single Post
Old 24 Mar 2012, 17:19   #133
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by Chambord:
Un fleac. L-au ciuruit. Frantzujii in jeneral.
http://www.allocine.fr/film/fichefil...tiques/presse/

Si nu pot sa zic ca n-au dreptate. Cat naiba poate sa mai tina scamatoria asta ? Hitch zicea ca cinema is life with the dull bits cut out. Aurora e dull bits with life cut out.

acum a aparut in Franta la cinema, de aia toti isi dau cu parerea (sau cu review-ul). totusi, nu l-au ciruit prea tare, i s-au dat si cate trei stele.
ce ma enerveaza pe mine e ca unii, mai ales de-ai nostri, vor sa ni-l bage pe gat drept capodopera.
m-am uitat si la emisiunea lui Patapievici, cea postata de Windom. ma cam dezamageste tipul. il scoate nici mai mult nici mai putin decat cel mai filozofic film romanesc, fara sa indice pana la sfarsitul emisiunii vreo idee filozofica importanta care reiese din film. spune ceva de intensitatea privirii lui Puiu si despre vorbele de la sfarsit, care sunt, chipurile, foarte impresionante: " nu puteam sa las lucrurile asa cum erau". asta e raspunsul lui viorel cand e intrebat de ce a comis crimele. intrebarea mea e de ce? de ce nu le putea lasa asa cum erau? din film nu reiese de ce.
vorbele astea reprezinta de fapt dovada sigura ca viorel era nebun. spune pe un ton calm ca ceea ce a facut era necesar. insa dupa felul in care e prezentat Viorel de-a lungul filmului se intelege ca era un om cat se poate de normal. ori aici scartie persnoajul lui Puiu. nu trebuie sa fii psiholog ca sa iti dai seama ca nu poate exista un soi de nebunie care se manifesta doar prin omucidere. tipul e normal, doar ca din cand in cand mai omoara oameni. e aiurea sa ne prezinti ore intregi personajul in prim plan, ocupandu-se de lucruri cat se poate de banale si cotidiene, ca si cum ar fi un robot care actioneaza dupa un program software. ca si cum totul se petrecea exclusiv in mintea lui, iar resentimentele, razbunarea, frustrarea, ura nu au nici exprimare exterioara. nu zic acuma sa ni-l fi prezentat dandu-se cu capul de pereti, urland sau distrugand lucruri prin casa. exista mijloace mai subtile. insa asa cum e construit n-are nici o temelie. nu sta in picioare. parerea mea.

Last edited by Mercutio : 24 Mar 2012 at 21:13.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif