Originally Posted by Malombra:
din partea mea, topicul poate reveni oricînd la o alură mai igienică, dacă nu se mai recurge dintr-un singur foc la ieşiri civilizate de genul aberaţii, tîmpă, nimic inteligent şi alte emanaţii twinseniste.
|
Asta e opinia mea despre film. Nu e intr-un limbaj sofisticat si nu mi-e rusine de asta. Ar fi bine daca mai multi user nu s-ar jena sa scrie ce gandesc despre filme, fara teama ca se vor face de ras. Am scris de altfel si o alta descriere a filmului, pe un alt ton, dar acolo te-a deranjat sarcasmul. Asta insa e problema ta.
Originally Posted by anaemona:
Twinsen, singurul lucru care mie mi se pare ca nu s-a incadrat la comentariul despre film e insistenta pe faptul ca regizorul a primit bani de la cei pe care-i critica si ca asta nu s-ar fi intimplat intr-un stat capitalist democratic. So what? Comunismul a avut avantajele si dezavantajele lui, la fel ca oricare alt sistem.
|
Comentariul acela se referea la faptul ca malombra spusese ca "filmul priveşte anomalia terorii şi a prostiei ajunsă sus de la egal la egal, preferă să înneabunească rîzînd decît să se accepte victima circumstanţială a unui regim în care viermii sunt noul model uman." Si mi s-a parut ironic ca filmul asta, care din punctul de vedere al Malombrei e atat de exaltat impotriva "terorii" si "prostiei", a fost de fapt creat cu sprijinul regimului respectiv. E ca atunci cand parintii ma tin la studii, imi dau bani si eu ii cheltuiesc discutand aprins la terasa cu prietenii cat de naspa sunt parintii mei. Si cu ce ramane mai iau eventual un tricou pe care scrie "Imi urasc parintii".