iconoclasm? fed, eu nu fac din film o meserie, eu sunt maxim un spectator curios, un peeping tom. de ce m-ar interesa lucrări de
specialitate, dacă tu crezi că un opinionism acreditat asta înseamnă, dacă ăsta nu e domeniul meu de profil? în ordinea intereselor, filmul e undeva pe ultimele locuri, nu mă regăsesc în el integral, e un hobby ca oricare altul şi nu mă fac purtătorul de stindard al nici unui partid de interpretare cinematică. i just don't gine a shite. am alte zone în care tind dacă nu spre exelenţă, că nici aşa ambiţioasă nu sunt, măcar spre o oarecare aflate în temă. dacă am făcut cuiva impresia că vreau să dărîm idolii templului în materie de filme, sorry people, i am not fuckin redeeming messiah.

filmele care îmi plac, îmi plac pur şi simplu, nu neg că poate unora le par barbară, dar, cum am spus, alegerile mele sunt dictate de un alt fel de formaţie, nu toţi avem norocul să fim în branşă. dacă totuşi domeniul e aşa închis, de ce naiba mai există cinemauri pentu tot poporul şi forumuri deschise public? nu pun bază în părerile criticilor pentru că, pana mea, nu îi cunosc personal, de obicei discut filme cu oameni cu care am mai discutat şi despre vreme, şi despre cîinii din dotare, adică unii despre care pot să spun că sunt şi oameni pe lîngă devoratori de filme. nu şti de ce trebe cineva să explce chestii de care credeam că e toată lumea conştientă. să înţeleg că tu îi laşi pe alţii să-ţi facă meniul?

keep rolling

eu nu sunt genul care crede că nu are dreptul să arunce undiţa în baltă dacă nu ştie ce părere avea hemingway despre baracuda
problema realismului - vrei să iei pîinea mythbusterilor? what about the copyright issue? sau vrei să faci varianta de românia, mai ieftină la achiziţie?
problema simbolurilor si alegoriilor - michel pastoureau ceva? la asta voiam să ajung, pentru mine filmele sunt maximum ilustrări a ce ştiu din altă parte, fixare sau invalidare, după caz. eu nu caut în ele nici graalul, nici soluţii la paradoxurile modernităţii. cum ziceam, filmul e o ancorare în vizual a unor chestii ştiute din alte părţi - probabil de asta nu am mare încredere în filmele
prost făcute , dar cu mesaj profund.- spare my life

. o teză pusă pe peliculă nu e mai puţin teză, nu a cîştigat nimic la capitolul credibilitate sau persuasiune că rulează pe ecran.
quote:
survenirii unei plictiseli atroce
eu cred că nu vb destul de româneşte. unde era vorba de plictiseală?

a apela la alte resurse, ca să parezi verbal o secvenţă de film ţi se pare plicticos? atunci cum împaci asta cu dorinţa ta de
I need to go deeper. ai putea, te rog, să arăţi conexiunea logică, pentru că mie îmi scapă

. deeper unde? underground?
problema subiectivo-contemplativo-hedoniste - o, da, se şi vede că acolo stă miezul preocupărilor tale. adică nah, ai văzut inscripţiile alea pe toate gardurile: toţi diferiţi , toţi egali, openmindedness de bonton şi de penultimă oră - ce faaaalse mi se par. dacă vorbele alea de sus îţi exprimau cu adevărat natura, nu mai luai de gît pe oricine refuza autoritatea lui nilesfiles şi a altor pseudo-instituţii de gen. ce frumoasă ar fi lumea dacă am fi toţi contemplativi şi hedonişti, dar de preferat toţi pe acelaşi calapod, că altfel se cheamă afectare. din fericire, brave new world, utopia multora, e încă după deal

.
problema observatiilor hiper-subtile generale, in legatura cu orice, numai sa fie interesante etc.
foarte generos la nivel de program, dar...
oricum, aştept o nouă doză de sindrom cripto-tourette-nik învelit în -isme şi cratime de la tine, cu regularitatea ziarului plasat în cutia poştală. it's becoming vital. apropo, atacul la persoană e un sofism, adică modalitate falsă de argumentare, credeam că ştii asta.

chiar am vrut să evit asta cînd am venit pe forumul ăsta, credem că există o unanimitate asupra acestu lucru. ştii , trecerea ilicită de la
filmul este la
tu eşti. că tot mă exprim neromâneşte, după cît se pare.
quote:
Dar pentru o premiera eu cred ca sunt sanse sa te intretina chiar si pe tine.
ei lasă, nu mă menaja, promit că voi rezista.
în rezumat, că tot reciclez aceleaşi motive pentru a răspunde unui mesaj pleonastic: despre ce vorbeşti?
(nu mă supăr dacă acest mesaj va fi victima epurării, oricum e ca şi cum m-aş face avocatul lui josef k. - nu are rost)