Federico, ar fi foarte interesanta de o asemenea discutie, eu unul sunt preocupat.
dar nu cred ca poate fi facuta asa deodata. trebuie pregatita in prealabil.
in primul rand trebuie sa clarificam niste termeni, sa vorbim aceasi limba.
de exemplu tu zici cadru. si am observat ca se mai spune pe ici pe colo la fel.
ori eu stiu ca se zice plan. in engleza shot. cadru e alt termen la fel de important. apoi trebuie sa aducem in discutie, sa propunem niste instrumente de analiza, niste unghiuri de abordare din care se face analiza. se poate face analiza decorurilor, a imaginii, a sunetului, a muzicii, a montajului, etc., analiza narativa, psihologica, ideologica, textuala, etc
si la fiecare capitol exista termeni, notiuni, teorii.
eu ma gandeam la o serie de topicuri pe tema aceasta, ca un fel de introducere, initiere, in analiza de film, film studies, elemente de cinema, sau cum vrei sa-i spui, fiecare tratand un subiect separat.
de exemplu un topic despre decoruri in care sa trancanim doar despre decoruri. ce importanta au in film, ce semnificatie, cum difera in functie de gen, perioada, etc, cu exemple din filme, cu intrebari din partea celor care vor sa afle, cu participari din partea celor care se pricep.
voiam la un moment dat sa propun asa ceva, dar nu se potriveste pe forumul meu (iconoclast) si as fi vrut sa moderez myself. asta e doar parerea mea, nu zic ca ceea ce propui tu nu e pertinent.
Last edited by Mercutio : 15 Mar 2012 at 22:28.
|