Originally Posted by Malombra:
cahiers se cite;te numai pe bază de abo plătit, nu?
se găsește filmul.
eu nu cred că puiu e atât de infatuat încât să creadă că e singurul care știe de bazin, care nu e un obscur. cred că dă citatul acela ca citat, nu ca observație personală. nu cred că fac o comparație proporțională, dar monteiro îl citează într-un rând pe quevedo și toată lumea a luat acea declarație drept a lui monteiro, dar nu cred, sau am eu o păprere prea bună despre monteiro, cred că justificată, că intenția omului a fost aceea de a-și atribui paternitatea citatului. mai ofensator poate ar fi fost dacă ar fi dat puiu și autorul citatului. cu siguranță că și atunci ar fi fost voci care ar fi zis: bine, bă, că numai tu citești.. tre să pun și eu mâna pe ceva literatură despre film, dar mi-e că îmi va afecta experiența pură a cinemaului, dacă există așa ceva. 
|
nu stiu ce sa zic. maybe it's just me. mie mi-a facut o impresie proasta de cate ori l-am vazut sau am citit ceva despre el.
de la interviul de pe dvd-ul cu lazarescu. unde se vede clar ca nu poate sa se exprime ca lumea in engleza, insa vrea sa mascheze faptul printr-un soi de afectare, ca si cum vezi doamne are atatea de spus ca nu stie ce sa mai spuna, nu ca nu stie cum sa se exprime. vorbea aiurea. tot ce am inteles e ca i-a venit ideea cu lazarescu in spital.
apoi a mai venit Federico un alt interviu, unde facea o afirmatie bizara. ceva de genul ca el, desi are formatie de pictor, nu e tampit ca filmele lui sa fie inspirate din pictura.
iar acum si faza din revista moldovedeasca. ce si-o fi zis, ca aia din modova n-au auzit ei de bazin.
mai spunea tot aici ca el nu intelege travelling-ul. pentru el nu are sens.
imi venea sa-i spun ca e atunci ar privi pe fereastra unui tren in mers.
in schimb. ca sa nu zici ca oi fi eu pretentios, am urmarit un interviu cu cristian mungiu, pe extrasului la dvd-ul 4.3.2, cumparat recent. si pot spune ca m-a impresionat. este, in opinia mea si din cate cunosc eu, cel mai titrat cineast roman contemporan. vorbea, binenteles, pe romaneste, fara fandoseli. raspundea la obiect la intrebari legate de film, de scenariu, de mizanscena.
a explicat, si am inteles si eu in sfarsit, motivatia si viziunea cinemaului minimalist pe care il cultiva.