View Single Post
Old 14 Mar 2012, 18:55   #4175
Malombra
Guru

Malombra

mamă, cât am de citit. revin mai târziu, dar , in a nutshell:
un critic nu e un tip care, după ce m-am distrat bine, vine și dă amuzamentului meu o patină intelectualistă. m-am distrat și atât, nu trebe cineva să-mi implanteze ideea că nu doar mi-am dus sinapsele la solar și la manichiură, uitându-mă la un film, dar am și făcut o oră și jumătate de fitness mental. miroase a lingușeală, din aia puturoasă. nu comentez filmele de mai sus, pentru că sunt oameni pe forumul ăsta care îmi sunt simpatici (nu că le-aș fi văzut pe toate - am alte priorități; app, cum de nu ai amintit de the tree of life, cu care gorzo a dat un pic de pereți? sau tocmai acolo stă mărul discordiei, care te-a divorțat de el?) , dar ideea e că un critic nu e tipul care, după ce m-am ghiftuit cu mtv, vine și îmi face antropologia culturală a consumerismului, citând din lipovetsky și baudrillard. și chiar dacă o face, o explicație sofisticată a unui fenomen nu înseamnă deloc că fenomenul în sine e sofisticat în alt aspect decât complexul de factori care l-au determinat istoric. așa, și istoria tigăii poate fi un subiect complex, dar mă îndoiesc că asta face din tigaie obiectul unei meditații sofisticate. adică, să mă corecteze cineva, dar mie mi se pare că complexitatea istorică și cea spirituală sunt chestii diferite. iar la gorzo asta nu îmi place: că se oferă să înzorzoneze ceea ce și așa atrage, să înnobileze ceva ce nu trece dincolo de epiteliu, sau, dacă trece, de ce să mai explice? un critic cred că e un tip cu o sensibilitate superioară = nu un individ care îmi rafinează dispozitivele de justificare ale uitatului la mtv, pentru că astfel nu face decât să prolifereze acel gen de sensibilitate care mă face să mă complac în așa ceva, ci cineva care îmi îndreaptă sensibilitatea și spre alte zone ale discursului estetic, decât cel de tip fast food. (am zis mtv așa, la plesneală.) . malpraxis teoretic - trebe urmărit penal

dilema nu e revistă de cinema. e de cultură, așa se pretinde. trebuie să spun mai mult?
o să mai scriu și dincolo - în threadul dedicat subiectului, acum mi-e cam greu, e atâta vacarm aici, că am uitat și cum mă cheamă

Last edited by Malombra : 14 Mar 2012 at 19:01.
Malombra is offline   Reply With Quote sendpm.gif