Originally Posted by Chambord:
Stai putin. Parca Bresson era idiot. Acuma il accepti alaturi de Tarko si Dreyer ? Sau nici ei nu stau prea bine la mansarda ?
Ideea e buna. Si eu intentionam candva sa deschid un topic despre carti / publicatii de cinema (in care sa se poata dezbate inclusiv articole de pe bloguri specializate) dar m-a luat lenea si apoi am uitat. Vino cu un titlu din alea ortodoxe de care ziceai (Off-topic Asylum e redundant si suna si ca naiba) si we have a deal.
|
Ce te face sa crezi ca-l accept? Nu asta e ideea paragrafului citat. Insa nici cu ideea centrala nu e obligatoriu sa fiu de acord ca s-o ridic la fileu. N-am mai vazut nimic de Bresson de
atunci, deci n-aveam cum sa ma succesc prea abrupt, dar tre sa recunosc ca perceptia mea fata de el s-a mai ameliorat retroactiv - atat cat se poate ameliora asa ceva retroactiv - gratie superbei analize a lui Bordwell pe "A Man Escaped" din Film Art (dar care-i gasibila si pe site!) si reflectiilor asupra unor note din cartea lui Bresson (in special cea care zicea ceva de genul: in teatru exista relatia viu/autentic - viu/autentic intre actor si mediu si e sanatos asa; in cinema mediul e artificial/fals insa, de obicei, actorul ramane cel din teatru, si contradicita asta cica nu are rezutate sanatoase. Nu zic ca sunt de acord, nici macar ca inteleg ca lumea ce spune Bresson, dar am mai ciupit uneori cate-o firimitura comprehensionala din ce crd eu ca e ideea propozitiei respective.
Idee de titlu inca n-am. Daca-ti vine tie vreuna, nici nu ma mai intreba ce cred fiindca mi-e indiferent. (plus ca am incredere deplin in gusturile tale : D
Originally Posted by Malombra:
Originally Posted by Chambord:
haaaaaaaaaa??????????????????????
|
Welcome to Cinemagia!
Insa ma tem ca tovarsul Chambord minte cu nerusinare!!! Nu l-am facut niciodata idiot pe Bobby Bresson!!
L-am facut
retardat. DAR, pe langa faptul - sper ca - evident ca nu eram serios propriu-vorbind (hell, nici pe Michael Bay nu-l consider retardat) (nici macar conotativ nu era o suta de procente cinstit cu mine insumi - il troll-uiam un pic Chambord ha! ha!) e bine de stiut ca m-am referit doar la un anumit aspect al modului de a intelege cinema-ul al lui Bresson, si anume la redundanta sufocanta a naratorului la care apeleaza.
Originally Posted by Mercutio:
Feddie, esti o figura! acu' catva timp cand ti-am sugerat site-ul lui Bordwell ziceai ca-i naspa.
|
Sunt eu definitia felexibilitatii si permeabilitatii psihologice, au ba?
Da, vorbeam in cunostinta superficiala de cauza atunci, am descoperit multe chestii interesanta pan la urma. Insa impresia mea initiala n-a murit de tot. Sun si chestii de un academicism ilizibil acolo.