Am vazut aseara Hugo. Mi-a placut foarte mult fiindca m-a facut sa ma intorc in timp intr-un fel - acum -spe ani jucam pe calculator un joc de aventuri - Syberia - care era cu automatoni si parca imaginile din joc erau similare cu cele din film... O poveste frumoasa cu imagini frumoase - premii Oscar meritate pentru cinematography si art direction - sigur! I-as da 8,5 din 10.
Cu cateva zile in urma am vazut Melancholia - un film impresionant care mi-a ramas in minte - tot asa ca un film foarte frumos - ca imagine - si frumos spus. Ideea e simpla, practic ti se reveleaza totul in primele 5 minute, iar detaliile, reactiile personajelor principale la eveniment le descoperi treptat si mi se par veridice si autentice (spun asta ca 1. cineva care a cunoscut femei depresive, nu una si 2. ca mama). Nu mi s-a parut nici un film greu de urmarit sau greu digerabil - chiar te pune sa te intrebi - tu ce ai face? cum ai reactiona? Tot un 8,5 de la mine.