View Single Post
Old 04 Mar 2012, 21:00   #13
bremen1980
Guru

bremen1980

Originally Posted by Malombra:
Originally Posted by Mercutio:
4. Dan Pita

Am vazut recent un film romanesc si am realizat - legat de preocuparile noastre de cinefili, in special aici pe forum - ca exista o tendinta de a explora dupa filme pe alte continente, de a cauta valori aiurea in timp si spatiu, in detrimentul cinemaului romanesc. Daca filmul romanesc contemporan e cat de cat discutat, cel dinainte de revolutie e aproape ignorat. Exista un soi de jena, cred, ce tine de ideologie, care ar trebui depasita. Pentru ca ideologia nu exclude valoarea.

păi dacă nici criticii de film români nu cunosc cinemaul românesc. e o carte nu nuș ce top simandicos al filmelor românești, realizat cu amabila asistență a criticilor români de film. majoritatea habar nu au de săucan, alții zic despre marfa și banii că e primul road movie românesc, că 432 că e primul film despre avort... ce să mai. nu e vorba de ideologie, cred. s-au făcut filme și în afara ideologiei, sau măcar s-a încercat. reacțiile au rămas însă la del de vehemente: la o proiecție a lui pas în doi, la sfârșit o doamnă ne-a ținut juma de oră de prelegeri că pe vremea ei mamele nu erau așa destrăbălate ca să-și crească singure copiii, refuzându-le un tată, că filmul lui pița e o deșănțare, un afront la adresa tinereții ei. pița, care era prezent, a rămas mut. apoi, o studentă a întrebat cum pe vremea aceea puteau exista oameni atât de multilateral dezvoltați , referindu-se la personajul lui bleonț. că noi, în ziua de azi, trebuie și să învățăm, și să ne cumpărăm de mâncare! în sfârșit, a venit și o întrebare din partea unui student din mexic, venit cu un program de exchange, întrebare care pe oricare dintre studenții români i-ar fi încadrat fie la retardați, fie la fasciști: cum contribuie filmul românesc la crearea și fortificarea identității naționale? tare! pița a amuțit din nou.

îs faine de la el și filip cel bun, așa trunchiat cum e, dar mai ales duhul aurului și nunta de piatră = hardcore arthouse cinema.

Stiu eu doamna profesoara ,stiu eu .Eu un film cu o tanti care nu mai face un bebe pentru ca niste babe rele ii fura copilu'din burta lu'tanti aia frumoasa si-l vinde la tigani : Ilustrate cu flori de câmp
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif