Thread: ANIME-uri
View Single Post
Old 03 Mar 2012, 16:01   #354
Pepper
Guru

Pepper

Am mai descoperit 2 anime-uri minunate: House of Five Leaves si Aoi Bungaku Series, ambele de cate 12 episoade. Din nou mi s-a confirmat faptul ca unele anime-uri pot face de ras serialele americane mega adorate Cat de melodramatice or fi fost unele scene (in Aoi Bungaku) dar nici o clipa nu m-au lasat indiferenta. Intr-adevar,asa cum a spus Twinsen mai sus, trebuie sa rezonezi cu sensibilitatea transpusa de japonezi in adorabilele lor anime-uri pt a te bucura pe deplin de ele. Altfel, mai bine nu te uiti la ele
In House of Five Leaves, un samurai foarte timid, Akitsu, intra in contact cu seful unui grup de rapitori de meserie, ajungand sa fie implicat in actiunile acestora, contrar principiilor sale de viata. Pe parcursul seriei Akitsu incepe sa cunoasca ata caracterul cat si trecutul fiecarui membru al bandei. Cel mai interesant personaj este seful bandei, Yaichi, un om misterios cu un trecut intunecat, pt care Akitsu dezvolta un sentiment de admiratie.
Aoi Bungaku Series reprezinta o colectie de adaptari dupa 6 povesti din literatura clasica japoneza. Fiecare poveste este insotita de un ghid care vorbeste la inceput de momentele din viata scriitorului respectiv care i-au influentat opera. Atat transpunerea povestilor insotite de diverse mesaje, cat si grafica sunt la inaltime. Ultima poveste aminteste foarte mult de mesterul Manole
Avand in vedere ca revelatiile mele recente au cate 12 episoade, sa inteleg ca esentele tari se tin in sticlute mici? daca mai stie careva anime-uri din astea serioase cu putine episoade let me know pls.

Last edited by Pepper : 03 Mar 2012 at 16:03.
Pepper is offline   Reply With Quote sendpm.gif