Top 10 Neslobozite
1. Tinker Taylor Soldier Spy
2. The Descendants
3. We Need To Talk About Kevin
4. A Separation
5. The Tree of Life
6. Copie Conforme
7. Martha Marcy May Marlene
8. Take Shelter
9. The Artist
10. Terri
(primele 6 sunt echi-intersanjabile da daca trebuia sa le discriminez cumva...)
Originally Posted by bremen1980:
Problema este ca anul asta (dar de fapt de cativa ani ) sunt 15-20 de filme bune si foarte bune dar nu se desprinde clar filmul ,capodopera ,diamantul orbitor . Nu vezi ca nu se desprinde inca o noua directie ci se merge tot mai tare pe batatoritele drumuri. Nostalgie peste tot si omagii la greu : Hugo ,The Artist ,The Tree of Life ,Tinker, Tailor, Soldier, Spy , My Week With Marilyn ,War Horse ,Midnight in Paris ,Drive , s.a.m.d.
Sa avem insa rabdare pentru ca revolutiile vin atunci cind nu le asteapta nimeni .
|
Io nu cred ca mai cred in ideea de capodopera in sensul idealismului astuia pe care-l propui tu da daca-mi violez o leaca ideologia estetica momentana cre' ca scot pe inventar vo 10 bucati capodoperoidale de anul asta. Deci sunt primele 6 din topul de mai sus si mai e Drive, Melancholia, The Girl With The Dragon Tatoo, si chiar si 127 Hours daca-mi permit un mic abuz ca sa iasa topul inchis la toti nasturii. Nu-s capodopere, nu-s filme de nota 10 sau de 5 stele, au fost doar niste experiente superbe si nu plang dupa nicio secunda irosita cu ele. Nu pot sa cer mai mult de la un film. Diamantele orbitoare sa mai astepte.