Thread: Oscars 2012
View Single Post
Old 24 Feb 2012, 22:28   #185
buticut
Guru
 
buticut
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,282
Still, la cate nominalizari a primit de-a lungul anilor, dar si acum, e clar ca le place de el. Dujardin ridicol? Never! Tocmai asta e meritul lui, ca incanta, emotioneaza, intristeaza si amuza fara sa scoata vreun sunet. Sa fii star al filmelor mute nu inseamna doar 'mugging'. Dimpotriva, e chiar mai mare provocarea, fiindca nu mai ai sprijinul unui dialog inteligent cu care sa impresionezi publicul, ci trebuie sa te folosesti de carisma si de expresivitatea de care dispui.

Macar in privinta lui Jean nu trebuie sa ne facem griji ca o sa se urce pe scaune . Mda, poate ca o sa vina iar cu foaia, citind ce are de zis, but he's a charmer.

Cat despre Rango, forumistii nostri mizau pe Tintin . Mie cea mai ridicola categorie mi se pare Best Song. Ultima data cand au premiat o melodie intr-adevar buna a fost in 2007. De atunci - pas. Macar de i-ar fi lasat acum pe Muppets sa faca un numar muzical, ca la doua melodii, numerele nu o sa ia mult timp. S-au limitat insa doar la a-i lasa sa prezinte o categorie. Ma astept la un borefest. Si cu multitudinea de reclame, asteptarea o sa para si mai lunga. Vorbind de nominalizari aiurea, ce sa mai zic de documentare, unde doua pe care le vedeam drept castigatoare (I mean, le dadeam sanse egale de victorie, eram intre cele doua) nici macar nu au primit nominalizare .

Interesant ca 4 din cele 10 filme nominalizate pentru Scenarii nu au primit nominalizare BP. In schimb, anul trecut din 10 filme nominalizate pentru Scenarii, doar unul singur nu a avut o nominalizare Best Pic (Another Year). S-ar putea sa fie surprize si la Adapted Screenplay si sa il ia Moneyball intr-un mod miraculos sau chiar Hugo. In cazul lui Moneyball, e singura lui sansa sa nu plece acasa cu mana goala, in timp ce The Descendants are sanse si la montaj. Scenariul pt The Descendants a luat cam tot ce se putea lua, dar asa a fost si acum doi ani cu Up in the Air, care a pierdut in favoarea lui Precious, care pana la Oscaruri nu castigase niciun premiu pt scenariu. Pacat de Moneyball, daca nu lua Sorkin atat de recent Oscarul, era acum front runner, pentru ca dintre toti nominalizatii, materialul lui era cel mai greu de adaptat pentru marele ecran. Yeah, si Payne are unul, dar avand in vedere faptul ca le-a placut The Descendants mai mult decat Moneyball, probabil ca nu il vor lasa fara vreun Oscar. John Logan insa ar merita si el.

Hugo ar putea face surpriza si la efecte vizuale, ca si asa cei care voteaza nu prea au habar de efecte and shit si voteaza filmul care li s-a parut 'cel mai dragut'. Pentru ca te uiti pe ballot si zici...ii dau vreo 6 Oscaruri lui The Artist. Dar stai, ca mi-a placut foarte mult si Hugo. Sa-i dau doua Oscaruri? Trei? Cam putin. Asa nu o sa-i justific cele 11 nominalizari. Hai 4, de ce sa nu ii dau si Visual Effects, ca e gorgeous?
__________________
"En el teatro se hace lo que se debe, en el cine se hace lo que se quiere y en la televisiĆ³n se hace lo que se puede">>

Last edited by buticut : 24 Feb 2012 at 22:38.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif