View Single Post
Old 23 Feb 2012, 22:38   #7
zeno.marin
Senior

zeno.marin

Le vieux fusil (1975)

Da kommen mehrere Partisanen! SCHNELLLL SCHNELLL! Sau altfel spus, "Pusca si cureaua lataaaa"....ce film prost turnaaaam odata. Rima proasta, dar ce sa fac, n-am gasit alta. Noroc ca mesteru', dom' doctor si-a gasit pusca cea razbunatoare, ca daca nu plecam indignat de la film. Un rambo cu ochelari de "nerd"! Mereu am vrut sa vad asa ceva. Macar sa vad, ca filmul are prea putine dialoguri ca sa merite o subtitrare. Un soi de "Deathwish", cu un doctoras in rol de razbunator terminator. Porky Pig vs. Das Reich.

Mereu m-a amuzat (in sensul de "am dispretuit") filmele cu "rezistenta franceza". O apa de ploaie, niste lasi, 80% colaborationisti, franctirori (franc-tireurs, ca din franceza le si vine numele), niste nenorociti carora le-ar fi stat minunat cu o cravata din sfoara, unsa cu putin sapun. La fel ca si comunistilor nostri ilegalisti, mai ilegal de inexistenti decat banditii din La Resistance.

Cateva intrebari imi vin asa, brambura. Cum naiba poate un grasan batran cu ochelari rotunzi de zuckerberg sa fie adorat de o tipa atat de jolie? Adica Romy Schneider, actrita cu ochi albastri?... Apropos, ce distanta pupilara o fi avand? Mama lor de nemti... Au pierdut razboiul. Dar nu contra francezilor. Macar atat... De ce si in filmele frantuzesti, nu doar cele romanesti, nemtii striga mereu acelasi lucru: Shcnelll, Schneellll! Halt, Los, los!...Weiter, Weiter!... ?
Ce ti-e si cu nazistii astia - niste violatori in serie, piromani periculosi, dornici sa prajeasca femeile frantuzesti lipsite de aparare... De aia au pierdut razboiul probabil. Din cauza filmelor tampite despre ei.

Scena cu galeata din fantana e dementiala. Stiu, nu e o comedie, dar am ras... Scuze. ))))))))))
zeno.marin is offline   Reply With Quote sendpm.gif